Γιάννενα: Καταγγέλλουν την απόλυση σε διαγνωστικό κέντρο | Epirus World

Γιάννενα: Καταγγέλλουν την απόλυση σε διαγνωστικό κέντρο

Την απόλυση εργαζόμενης από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο των Ιωαννίνων καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα στις δέκα το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ιδιωτικό κέντρο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ανάλογη διαμαρτυρία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή της καυτηριάζει την στάση των εργοδοτών, ενώ τονίζει με έμφαση ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη «αντιδρούσε στην υποτιμητική, χυδαία ή και σεξιστική συμπεριφορά του! Όπως της είχε πει, άλλωστε: «θα σε κάνω εγώ να παραιτηθείς».

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας αναφέρει ότι «οι επιχειρηματίες σε όλο τον κλάδο προχωράνε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ωραρίων και ειδικών αδειών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους».

Ζητά την άμεση ανάκληση της απόλυσης και σύμβαση για όλο τον κλάδο που θα έχει υποχρεωτική ισχύ.[epiruspost.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου