ΟΓΑ - Στις αρχές Απριλίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η 1η δόση των οικογενιακών επιδομάτων | Epirus World

ΟΓΑ - Στις αρχές Απριλίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η 1η δόση των οικογενιακών επιδομάτων

Aπό τη Δευτέρα 3 Απριλίου ως την Παρασκευή 7 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί σε περίπου 715.000 δικαιούχους του ΟΓΑ, η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων. 

Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, θα γίνει ως αντιστάθμισμα των μεγάλων μειώσεων που έχουν γίνει από το 2010 ως σήμερα στο αφορολόγητο όριο για όσους έχουν ένα παιδί, δύο παιδιά, τρία παιδιά ή και περισσότερα. 

Τελικά τα οικογενειακά επιδόματα ούτε καταργούνται ούτε περιορίζονται. Όμως λαμβάνονται υπόψη προκειμένου κάποιος να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. 

Για να λάβει κάποιος την 1η δόση του 2017 δεν χρειάζεται να κάνει κάτι προς το παρόν, καθώς στον ΟΓΑ θα δώσουν τα χρήματα σε όσους τα έλαβαν και πέρυσι. Από 'κεί και πέρα όμως οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αμέσως μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης και το έντυπο Α21 ώστε να λάβουν και τις υπόλοιπες δόσεις (2η, 3η και 4η). 

Οσοι λάβουν τώρα την 1η δόση και δεν τη δικαιούνται λόγω αύξησης εισοδημάτων ή γιατί πλέον τα παιδιά τους δεν ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων θα πρέπει να τα επιστρέψουν ή θα συμψηφιστούν με άλλες επιστροφές.[epirusgate.blogspot.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου