Στο δικαστήριο η υπόθεση του KickassTorrents | Epirus World

Στο δικαστήριο η υπόθεση του KickassTorrents

Στο δικαστήριο διασταύρωσαν τα ξίφη τους αυτή την εβδομάδα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η ομάδα υπεράσπισης του Artem Vaulin, δηλαδή του ιδρυτή του KickassTorrents, που συνελήφθη πρόσφατα.

Ο Vaulin κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά ο συνήγορός του, Ira Rothken, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Μάλιστα, η υπερασπιστική ομάδα ζήτησε από το περιφερειακό δικαστήριο του Illinois να αποσύρει τις σχετικές κατηγορίες ως ανυπόστατες.

Σύμφωνα με τον Rothken, τα αρχεία torrent δεν αποτελούν αυτά καθαυτά περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα, ούτε σχετίζονται απαραίτητα με πειρατικό υλικό.

"Εάν τρίτοι φορείς χρησιμοποιούν αρχεία torrent για παράνομους σκοπούς, αυτό συμβαίνει αφού φύγουν από την ιστοσελίδα του KickassTorrents", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο εισαγγελέας Devlin Su ζήτησε από το δικαστήριο να μην αποσύρει την υπόθεση πριν ο Vaulin εκδοθεί στις ΗΠΑ [προς το παρόν κρατείται στην Πολωνία όπου και συνελήφθη], τονίζοντας ότι αν εκείνος θέλει πραγματικά να επισπεύσει τη διαδικασία, θα έπρεπε να μεταβεί οικειοθελώς στη χώρα.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, το KickassTorrent λειτουργούσε ως "παζάρι" για πειρατικό περιεχόμενο, έχοντας τζίρο εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι πλέον θέμα του δικαστηρίου να κρίνει το ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης, όμως δεδομένων των πιέσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μάλλον ο Vaulin θα δικαστεί τελικά κανονικά. [pcmag]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου