ΧΡ.ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-Η Ιόνια Οδός φέρνει την Άρτα πολύ πιο κοντά σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα | Epirus World

ΧΡ.ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-Η Ιόνια Οδός φέρνει την Άρτα πολύ πιο κοντά σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννενα έως την Άρτα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο –πνοής για την περιοχή μας, με το οποίο το ταξίδι γίνεται πλέον πολύ ασφαλές, ενώ οι αποστάσεις μειώνονται σημαντικά. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι η Άρτα πλέον, με την ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων, θα απέχει από τα δυο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περίπου 3 ώρες. 

Είναι λοιπόν στο χέρι όλων μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος αυτός οδικός άξονας στην περιοχή μας και να προβάλλουμε σε όλους τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της Άρτας, όπως είναι τα πολιτιστικά και θρησκευτικά της μνημεία, ο πλούσιος κάμπος και τα προϊόντα της, η Κορωνησία και το οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, η Ροδαυγή, τα Τζουμέρκα κ.α. 

Με την οριστική άρση της οδικής απομόνωσης της περιοχής μας δημιουργούνται ευκαιρίες για την προσέλκυση πλήθους επισκεπτών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα πρόκειται και για ένα έργο αναπτυξιακό αφού δίνεται η δυνατότητα προσέλκυσης νέων επενδύσεων με την κατασκευή και του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, ακριβώς δίπλα στο νέο δρόμο, που χθες δόθηκε στην κυκλοφορία.[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου