Πρέβεζα: Καλές οι πιθανότητες να πάρει την πολυπόθητη αναγνώριση η Ιαματική Πηγή της Πρέβεζας – Τα δεδομένα για το ΕΣΠΑ | Epirus World

Πρέβεζα: Καλές οι πιθανότητες να πάρει την πολυπόθητη αναγνώριση η Ιαματική Πηγή της Πρέβεζας – Τα δεδομένα για το ΕΣΠΑ

«Φτάνουμε στην…πηγή, έχει έρθει η ώρα να πιούμε και… νερό». Η φράση αυτή ανήκει σε μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και αποτυπώνει σε ποιο στάδιο βρίσκεται μία δύσκολη διεργασία για την πολυπόθητη αναγνώριση-πιστοποίηση του φυσικού πόρου της Πρέβεζας ως ιαματικού.

Σε επικοινωνία που είχε συντάκτης του atpreveza.gr με τον κ. Χρήστο Νέσσερη, δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας, υπεύθυνο της ΝΕΔΗΚΕΠ και αρμόδιο για τα ζητήματα των Λουτρών της Πρέβεζας, ο οποίος και χειρίστηκε εδώ και μήνες το συγκεκριμένο θέμα, μας εξήγησε πως ο φάκελος που έχει καταθέσει ο Δήμος Πρέβεζας έχει εγκριθεί και δεν αποκλείεται το θέμα της πιστοποίησης να βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας της 22ης Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο  του Δ.Σ. θα υπάρξει, επίσης, ενημέρωση – παρουσίαση από την κ. Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π του ΕΤΠΑ και ΤΣ, και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για τη χρηματοδότηση των υποδομών των ιαματικών πηγών από το ΕΣΠΑ, καθώς και ενημέρωση – παρουσίαση της συνεργασίας του ΣΔΙΠΕ με τον ΕΟΠΥΥ, στα ζητήματα του Τουρισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 24/2011.

Γι’ αυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό για το Δήμο Πρέβεζας να λάβει τη σχετική πιστοποίηση, καθώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός οραματικού πλαισίου δράσεων και να εκμεταλλευτεί χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους 36 έφτασαν οι φυσικοί πόροι που αναγνωρίστηκαν ως ιαματικοί. Εκδόθηκαν 2 ακόμη ΦΕΚ αναγνώρισης που αφορούν α) «νερό πηγής Ποταμιάς» (γεώτρηση ΓΠ-1) του Δήμου Αβδήρων, και β) «νερό υδρογεώτρησης Ι-ΙΑΜ-1 περιοχής Λουτρακίου Περαχώρας».
Αναφορικά με τους πόρους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα υπήρξε συνάντηση εργασίας στο Υπ.Οικονομικών την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου μεταξύ του Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ. Γιάννη Καραγιάννη και της κας Φωτονιάτα.

Τότε μάλιστα μπήκε σε τροχιά το πλάνο, να γίνει το αποφασιστικό βήμα για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΠΑΝΕΚ από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο «παιχνίδι» πάντως έχει μπει και η Περιφέρεια Ηπείρου, με την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη και μηχανικούς της Περιφέρειας, να διερευνούν πως μπορούν να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Την ίδια ώρα να τονίσουμε πως πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα (λόγω και του χαμάμ), με εξαιρετικά όμως συγκριτικά πλεονεκτήματα για την τουριστική ανάπτυξη της Πρέβεζας.[epirusblog.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου