Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ | Epirus World

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ



Φορώντας ροζ σκουφάκια, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, συμμετείχαν σήμερα στις ΗΠΑ στις «πορείες των γυναικών» που οργανώθηκαν υπέρ της προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και κατά του νέου προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ.
Οι κινητοποιήσεις, η ιδέα για τις οποίες γεννήθηκε από ένα κάλεσμα που απηύθυνε στο Facebook μια γιαγιά, η Τερέζα Σουκ, και οργανώθηκαν μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικανού, αντανακλούν το διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας.
Στην πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση το Σάββατο, 275.000 άνθρωποι πήραν το μετρό, δηλαδή 50% περισσότεροι σε σύγκριση με εκείνους που επέλεξαν αυτό το μέσο για να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ μια ημέρα πριν, την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών WMATA.
WAS7WAS9WAS6
Οι διοργανωτές εκτιμούν επιπλέον ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε μεταξύ 200.000 και 500.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ουάσιγκτον Κέβιν Ντόναχιου.
Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν τη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας στην Ουάσιγκτον έως τον Λευκό Οίκο.
WAS7WAS4WAS2WAS3WAS5
Μεταξύ τους βρισκόταν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Κινητοποιήσεις έλαβαν επίσης χώρα στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, το Ντένβερ και το Λος Άντζελες, όπου αναμένονταν 150.000 άνθρωποι.
Στο Σικάγο, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
«Η ελπίδα, όχι ο φόβος», «σας ευχαριστώ που υψώσατε το ανάστημά σας, που εκφραστήκατε και κάνατε πορείες για τις αξίες μας @womensmarch. Είναι σημαντικό όσο ποτέ. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι» έγραψε στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον, η αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.
Πολλοί διάσημοι συμμετείχαν στην πορεία στην Ουάσιγκτον
«Δεν πιστεύω ότι (ο Τραμπ) ανήλθε στην εξουσία. Η εξουσία βρίσκεται εδώ» δήλωσε ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ.

«Σας σέβομαι, Ντόναλντ Τραμπ, όμως απαιτώ να με στηρίξετε, εμένα, την αδελφή μου, τη μητέρα μου» επισήμανε από την πλευρά της η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.
WAS10WAS8
«Καλώς ήρθατε στην άρνησή μας ως γυναίκες να αποδεχθούμε αυτή τη νέα εποχή της τυραννίας. Όπου δεν διατρέχουν κίνδυνο μονάχα οι γυναίκες, αλλά όλοι οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι» είπε η Μαντόνα.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου