Στις Βρυξέλλες ο Αλ.Τσίπρας- Αναζητά «συμμαχίες» για το προσφυγικό | Epirus World

Στις Βρυξέλλες ο Αλ.Τσίπρας- Αναζητά «συμμαχίες» για το προσφυγικό

Στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες  και στο τι μπορεί να "κερδίσει" από αυτές έχει ρίξει το βάρος του το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί, στις 18.30 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
«Δεν είμαι οπαδός των κλειστών συνόρων δήλωσε χθες ο κ. Γιούνκερ, απαντώντας σε σχετική με το προσφυγικό ερώτηση που του απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας και ανέφερε ότι ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν πάρει στο θέμα αυτό «τον κακό δρόμο».
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Real.gr, θα ζητήσει μεταξύ άλλων από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:
• Τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς «η συνέχιση επί μακρού της εκκρεμότητας θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της συμφωνίας».
• Το χαμήλωμα του ύψους των απαιτήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Δεν πρέπει να επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις, που ζημιώνουν και την ίδια την Ευρώπη» πρόκειται να τονίσει.
• Τη χορήγηση βοήθειας-κυρίως σε εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανήματα-στην Ελλάδα για το προσφυγικό.
• Την πίεση προς την Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία.
• Την αποσαφήνιση του ρόλου της Frontex σε σχέση με τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα δεδομένης της σκληρής γραμμής που τηρούν κάποιες χώρες αναμένεται να δεχθεί σφοδρή επίθεση στη Σύνοδο Κορυφής Πέμπτη και Παρασκευή με θέμα τις καθυστερήσεις στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για το προσφυγικό. 
Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι η τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, του Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου την Πέμπτη στις 11.00.
Στις 12.00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση με θέμα την συνεργασία με την Τουρκία. Θα λάβουν μέρος 10 κράτη-μέλη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Τουρκία. Στις 15.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπόχουσλαβ Σόμποτκα .
Ο πρωθυπουργός, τέλος, θα συμμετάσχει στις 16.00 στην πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 10.00 θα συμμετάσχει στην δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου