Η ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για μετανάστες στη Φινλανδία | Epirus World

Η ακροδεξιά οργάνωση περιπολεί για μετανάστες στη Φινλανδία

Φορώντας μαύρα μπουφάν που φέρουν ένα σύμβολο που παραπέμπει σε μια θεότητα των Βίκινγκς και τη σημαία της Φινλανδίας, η οργάνωση «Οι στρατιώτες του Οντίν» («Soldiers of Odin») έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα τις περιπολίες στους δρόμους αναζητώντας τυχόν μετανάστες-ακόμα και αν το θερμόμετρο δείχνει -30 βαθμούς Κελσίου. Οι περιπολίες γίνονται με μάσκες και πανό, ενώ οι «στρατιώτες» ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τους συμπολίτες τους από τους μετανάστες τη στιγμή που εκφράζεται φόβος από τις αρχές για την επέκτασή τους.
Στις βόρειες παρυφές της Ευρώπης, η Φινλανδία δεν έχει ιστορία στην φιλοξενία μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων, όπως η γειτονική Σουηδία. Αλλά καθώς η Ευρώπη δέχεται ένα από το μεγαλύτερο, στην ιστορία, προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που αιτούνται άσυλο.odins02
Στη βόρεια πόλη kemi, όπου αποτελεί σημείο εισόδου μεταναστών από τη Σουηδία,  μια ομάδα νέων ίδρυσαν την οργάνωση  «Οι στρατιώτες του Οντίν», το όνομά των οποίων παραπέμπει στο θεό των Βίκινγκς. Η ομάδα έχει επεκταθεί και σε άλλες πόλεις με τα μέλη να ισχυρίζονται ότι «είναι τα μάτια και τα αυτιά της αστυνομίας» που παλεύει, όπως λένε, να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.
odins03
Οι ίδιοι, ρίχνουν το ανάθεμά της αύξησης της εγκληματικότητας στους «ισλαμιστές εισβολείς» και δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους σε πορείες που οργανώνουν με κεντρικό σύνθημα «οι μετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι».
«Είναι ζήτημα αρχής, η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου και της τάξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σιπίλα στη δημόσια τηλεόραση YLE, ερωτηθείς για την εξάπλωση της οργάνωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επικεφαλής της φινλανδικής κυβέρνησης, που σημείωσε ότι «Πολίτες που περιπολούν δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν την αστυνομία».
«Κατά την άποψη μας, οι ισλαμιστές εισβολές προκαλούν ανασφάλεια και αυξάνουν την εγκληματικότητα», γράφει η οργάνωση στον ιστότοπό της. Πάντως δεν υπάρχουν καταγγελίες για συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και μελών της οργάνωσης, την ίδια στιγμή  που η αστυνομία παρακολουθεί την οργάνωση από πολύ κοντά.odins04odins01
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου