Βόζεμπεργκ: Η κυβέρνηση φοβάται να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι | Epirus World

Βόζεμπεργκ: Η κυβέρνηση φοβάται να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι

«Η κυβέρνηση φοβάται να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι» στα ζητήματα που διαπραγματεύεται με τους δανειστές, είπε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο Πρακτορείο fm.
Αναφερόμενη στο προσφυγικό, το χαρακτήρισε κορυφαίο ζήτημα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους τελευταίους 8 μήνες ακολουθεί -όπως είπε- μια απολύτως ενδοτική και ενοχλητική έως εξοργιστική στάση. «Έτυχε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα τους τελευταίους 8 μήνες, το προσφυγικό. Εκεί, αντί να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, η κυβέρνηση και σε κάποιο βαθμό να το συνδυάσει με την τραγική πολιτική της λιτότητας που μας επιβάλλεται από την Ευρώπη, υπάρχει μια παθητική στάση της κυβέρνησης. Στο κορυφαίο αυτό θέμα αυτό έχει μια απολύτως ενδοτική και ενοχλητική έως εξοργιστική στάση».
Η κ. Βόζεμπεργκ, σε ερώτηση για πιο λόγο οι Βρυξέλλες και η Ευρώπη τηρούν διαφορετική στάση στο πρόβλημα της Ελλάδας είπε ότι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τους δίνει αυτό το δικαίωμα. «Έτσι έχουν συνηθίσει, όταν υπάρχουν πολιτικές εθνικές που σε κάποιο βαθμό δεν χτυπούν το χέρι στο τραπέζι» είπε και εξέφρασε την άποψη ότι η παθητική στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό δίνει αφορμές για σκληρότερα μέτρα και στο ασφαλιστικό από την πλευρά των δανειστών.
Κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι υποσχέσεις που έδωσε, μέσω του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», αποδείχτηκαν ψευδείς και τόνισε ότι χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια, σε αντίθεση με την Ελλάδα.
Για τα εσωκομματικά στη ΝΔ απέφυγε να υποστηρίξει δημόσια κάποιον από τος δύο υποψηφίους στις εκλογές της Κυριακής, ωστόσο αναφερόμενη στον κ. Μεϊμαράκη και στην κατάσταση που επικρατούσε στο εσωτερικό του κόμματος στις τελευταίες εκλογές είπε ότι «η ΝΔ έχασε τις εκλογές, όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου