Χρυσοβελώνη: Οι αντοχές των πολιτών δεν είναι απεριόριστες | Epirus World

Χρυσοβελώνη: Οι αντοχές των πολιτών δεν είναι απεριόριστες

«Η λύση στο θέμα των στεγαστικών δανείων θα πρέπει να ικανοποιεί και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, αλλά και τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης που αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αυτά τα δάνεια λήφθηκαν όταν η οικονομική και εισοδηματική τους κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική και σήμερα έχει αλλάξει, όχι όμως με δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ και το Mega, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση και λύση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα των κόκκινων δανείων, που αφορά και στα στεγαστικά και στα επιχειρηματικά, και να μην περιοριστούμε σε ευχολόγια», προσέθεσε, ενώ χαρακτήρισε ως «επιεικώς απαράδεκτα» αυτά που πρότειναν οι εκπρόσωποι των δανειστών σχετικά με την πρώτη κατοικία.
«Η πολύ μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης με τις προηγούμενες, με αφορμή και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προέτασσαν πάντα το συμφέρον των τραπεζών σε βάρος των πολιτών, ενώ αντίθετα για τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον των πολιτών» είπε η κ. Χρυσοβελώνη.
Σημείωσε, ακόμη, ότι οι ΑΝΕΛ «ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή δια του προέδρου μας ότι δεν θα ψηφίσουμε το άρθρο 52 του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τη φορολόγηση των ελληνικών εταιριών ζυθοποιίας», εξηγώντας ότι αυτό «θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις μικρές ζυθοποιίες που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα υπάρχει στη Θράκη». «Οι επιχειρήσεις αυτές δίνουν θέσεις απασχόλησης και συντηρούν πολλές οικογένειες. Η επιβολή ενός τέτοιου φόρου θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους», τόνισε.
Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα. Όπως κατανοούν πάρα πολύ καλά ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να διαχειριστούν με καλύτερο τρόπο τις τύχες της χώρας. Πριν από ένα μήνα είχαμε εκλογές και οι Έλληνες ανανέωσαν την εντολή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανέφερε επίσης η κ. Χρυσοβελώνη, και υπογράμμισε: «Οι αντοχές των πολιτών δεν είναι βέβαια απεριόριστες και οι προσδοκίες τους είναι πολύ υψηλές. Γι' αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς -και είμαι βέβαιη ότι θα το πράξει- για να τακτοποιήσει τα θέματα που είναι φλέγοντα και ανεπίδεκτα οποιασδήποτε αναβολής».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου