Νέα μοντέλα Polo με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον | Epirus World

Νέα μοντέλα Polo με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον

Τα μοντέλα με το διακριτικό «BlueMotion» είναι ειδικά μοντέλα Polo, που ενσωματώνουν φιλικές προς το περιβάλλον βελτιστοποιήσεις σε 4 τομείς: κινητήρα, μετάδοση, αεροδυναμική και σύστημα κύλισης.
Ο νέος τρικύλινδρος αλουμινένιος κινητήρας 1.0L TSI διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και αποδίδει 95ίππους και 16,3χγρμ ροπής από τις 1.500 σ.α.λ..
Προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα σε 10,5” και τελική 191 χλμ/ώρα), ωστόσο τα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμου δείχνουν πόσο αποτελεσματικός είναι: Τα 4,1 λτ/100χλμ και τα μόλις 94 γρ/χλμ CO2 αποτελούν από τις χαμηλότερες τιμές παγκοσμίως σε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης.
Επίσης, είναι το μοναδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην κατηγορία με αυτόματο κιβώτιο (DSG), με εκπομπές ρύπων CO2< 100 γρ/χλμ.
vw1
Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου στο Polo TSI BlueMotion είναι επίσης αποτέλεσμα επιμέρους βελτιστοποιήσεων σε τομείς όπως η μετάδοση, η αεροδυναμική και η διαχείριση της τριβής.
Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός περιλαμβάνει:
- Τροποποίηση στο κάτω μέρος του αμαξώματος (επίπεδο πάτωμα).
- Εμπρός μάσκα «κλειστού» τύπου.
- Προφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένα σπόιλερ.
- Πλευρικά μαρσπιέ ειδικής σχεδίασης.
- Μεγάλη αεροτομή οροφής σε σχήμα Π.
- Χαμηλωμένο πλαίσιο κατά 10mm.
- Eλαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.
- Μακρύτερες σχέσεις κιβωτίου, εκτός 1ης και 2ης.
vw3
Το νέο Polo TSI BlueMotion διατίθεται σε 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, με μηχανικό κιβώτιο 5-σχέσεων ή DSG κιβώτιο «ξηρού τύπου» 7 σχέσεων.
Ξεχωρίζει για το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ οι ενδεικτικές λιανικές τιμές με απόσυρση διαμορφώνονται ως εξής:
pinvw2
Νίκος Τσάδαρης
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου