Μπάχαλο στη Σούπερ Λίγκα | Epirus World

Μπάχαλο στη Σούπερ Λίγκα

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στην ουρά της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα, καθώς λίγα 24ωρα πριν από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όχι μόνο δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα υποβιβασθούν, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχουμε μάθει ούτε την Κυριακή το βράδυ, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα παιχνίδια.

Ουσιαστικά ψάχνουμε τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου που για εξωαγωνιστικούς λόγους αποχαιρέτησαν από νωρίς τη μεγάλη κατηγορία. Σύμφωνα με τη βαθμολογία η τρίτη ομάδα θα είναι ο Εργοτέλης και τέταρτη μία εκ των Λεβαδειακού, Πανθρακικού, Καλλονής, Πλατανιά και Πανιωνίου, με μεγάλο φαβορί την ομάδα της Βοιωτίας. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να μην υποβιβαστούν ούτε ο Εργοτέλης ούτε ο Λεβαδειακός, αν και θα είναι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη! Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

Αν οι δύο ομάδες αποφασίσουν να δώσουν αγώνα, όχι εντός των γηπέδων, αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων! Σε περίπτωση που Εργοτέλης και Λεβαδειακός πέσουν βαθμολογικά (ο Εργοτέλης έχει υποβιβασθεί ήδη) είναι αποφασισμένες να διεκδικήσουν την παραμονή τους μέσω της δικαστικής οδού, καθώς ποντάρουν πολλά στις υποθέσεις της Βέροιας και της Κέρκυρας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όσον αφορά τη Βέροια, πρόκειται για την υπόθεση δωροδοκίας-δωροληψίας, μετά από καταγγελία του πρώην προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του πρώην ποδοσφαιριστή της, Νίκου Γεωργίου, οι οποίοι κατέθεσαν ενόρκως ότι στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός-Bέροια που διεξήχθη στις 6 Ιανουαρίου τους ζητήθηκε να χάσουν και μάλιστα με το τελικό σκορ να είναι over.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση λοιπόν, αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, η Βέροια κινδυνεύει με υποβιβασμό, κάτι που σημαίνει πως θα ...ανοίξει μία ακόμα θέση, αφού θα γίνει η τρίτη ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία, μετά από Νίκη Βόλου και ΟΦΗ. Από την "Βασίλισσα" ισχυρίζονται πως δεν ανησυχούν και ότι έχουν όλα τα στοιχεία για να "απαντήσουν" στις κατηγορίες, ωστόσο η περίπτωση δεν είναι καθόλου εύκολη.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με την Κέρκυρα, η οποία επίσης πλέον κινδυνεύει με υποβιβασμό, μετά τις καταγγελίες πως άλλος είναι ο ιδιοκτήτης και άλλος κινεί τα νήματα! Οι Νησιώτες επίσης ισχυρίζονται ότι δεν ανησυχούν και ποντάρουν πως τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας την έχει ήδη εγκρίνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τεράστιο μπλέξιμο λοιπόν, καθώς το σίγουρο είναι πως εκτός από τον Εργοτέλη που θα "κυνηγήσει" και τις δύο ομάδες, το ίδιο αναμένεται να κάνει και όποια ομάδα είναι η τέταρτη που θα πέσει. Κάτι που σημαίνει ότι ο υποβιβασμός δε θα κριθεί φέτος στα γήπεδα...

sportdog.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου