Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα | Epirus World

Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα

Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα για τα άλυτα και διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, που υπάρχουν στην περιοχή. Αν και η συμμετοχή στην σύσκεψη της επιτροπής υγείας ήταν περιορισμένη τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν μεγάλα και σημαντικά, αποδεικνύοντας ότι το ζήτημα της υγείας συνεχίζει να είναι μείζον για την περιοχή. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας Στρατής Βουγέλης η σύσκεψη διοργανώθηκε, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσεων και να «επικαιροποιηθούν» τα αιτήματα, που υπάρχουν και αφορούν την ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας στο Νομό. Σύμφωνα με...
τον κ.Βουγέλη τα βασικά προβλήματα αυτή την περίοδο είναι η λειτουργική κατάρρευση ,πρακτικά, του Νοσοκομείου Λευκάδας , με την αναστολή λειτουργίας κλινικών του και η οριακή λειτουργία του Νοσοκομείου της Πρέβεζας με αναστολή λειτουργίας και σε αυτό κλινικών όπως της ορθοπεδικής. Μείζον ζήτημα αποτελεί επίσης η υπολειτουργία των κέντρων υγείας, καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις υλικών και πρώτων υλών από το νοσοκομείο, γεγονός που οδηγεί τους εργαζόμενους βάζουν χρήματα ,από την τσέπη τους για ν ' αγοράσουν απαραίτητα υλικά για τη λειτουργία των κλινικών και τμημάτων, αλλά και της νοσηλείας των ασθενών. Για το επόμενο διάστημα προτείνονται κινητοποιήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν συλλαλητήριο στον χώρο του Νοσοκομείου, αλλά και συμβολική κατάληψη της ζεύξης. Να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας,Νίκος Γεωργάκος και παρότι η παρουσία του προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, ο ίδιος τοποθετήθηκε και μάλιστα εφ΄ όλης της ύλης. Ο διοικητής του νοσοκομείου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι πολύ πιθανό να κλείσει ένα τμήμα της παθολογικής κλινικής τον Αύγουστο, ενώ έκανε και μια ακόμη σημαντική επισήμανση για τον αριθμό των ανασφάλιστων, οι οποίοι για φέτος έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το προηγούμενο έτος το κόστος ήταν 450.000, και τώρα το πρώτο τρίμηνο είναι 300.000 ευρώ. Σε ότι αφορά τα Κέντρα Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτά να εφημερεύουν εναλλάξ εάν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση των εφημεριών.

epirusgate.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου