Καθηγητής στους απαγωγείς του: Μου αρκεί να ζητήσετε συγγνώμη | Epirus World

Καθηγητής στους απαγωγείς του: Μου αρκεί να ζητήσετε συγγνώμη

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβιώνει, ύστερα από αναβολές, η υπόθεση της απαγωγής του 55χρονου καθηγητή του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο συγγενών και φίλων της φοιτήτριας που εξαφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια, από την περιοχή του Πετρέ Ρεθύμνου.

Στη διαδικασία, για πρώτη φορά, δεν παρίσταται το θύμα, ούτε υπάρχει παράσταση πολιτικής αγωγής. Στην έναρξη της δίκης αναγνώστηκε δήλωση του καθηγητή, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «έχει μάθει στη ζωή του να συγχωρεί», ενώ υποστηρίζει επίσης πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων, αρκεί «να του ζητήσουν συγγνώμη για όσα του έκαναν».

Για την απαγωγή του καθηγητή κατηγορούνται πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων ο ένας αδερφός της φοιτήτριας, όπως γράφει το cretalive.gr. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αρπαγής από κοινού, της απλής συνέργειας στην αρπαγή, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της παράνομης οπλοφορίας όπλου και φυσιγγίων και της οπλοχρησίας κατ' εξακολούθηση.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 36χρονος σήμερα αδερφός της φοιτήτριας, μαζί με ένα ακόμα από τους κατηγορούμενους, 32 ετών, στις 26 Αυγούστου του 2010, απήγαγαν τον καθηγητή, στην διάρκεια των διακοπών του στον Κουντουρά του Μακρύ Γιαλού και τον μετέφεραν σε κτίσμα αντλιοστασίου στην Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας.

Αφορμή για την απαγωγή, οι πληροφορίες που είχε η οικογένεια της κοπέλας - η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 18 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή του Πετρέ- ότι ο καθηγητής είχε επικοινωνία μαζί της. Μάλιστα τις πληροφορίες τους αυτές τις είχαν μεταφέρει και στην αστυνομία, η οποία ερεύνησε το θέμα, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ουσιαστικό.

Μετά την απαγωγή, οι άνδρες φέρονται ότι κατακρατούσαν παράνομα και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή και οι δύο γυναίκες ότι τον απείλησαν προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για την κοπέλα. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 31 Αυγούστου, ο απαχθείς, μη αντέχοντας τα όσα περνούσε επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με ένα κονσερβοκούτι και εισπνέοντας εντομοκτόνο.

Βλέποντας τον σε αυτή την κατάσταση, ο 36χρονος αδερφός της φοιτήτριας αποφάσισε να τον πάει στο Α.Τ Λαππαίων, όπου και συνελήφθη.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου