Πρόταση για παραπομπή σε δίκη έξι ατόμων για την υπόθεση Καρούζου | Epirus World

Πρόταση για παραπομπή σε δίκη έξι ατόμων για την υπόθεση Καρούζου

Την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνολικά έξι ατόμων για υπόθεση φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζο προτείνει ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να καθίσουν στο εδώλιο μαζί με τον Ιωάννη Καρούζο , η πρώην σύζυγος του Ρεβέκα Σκαφτούρα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστος Ρεκούμης και Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος , ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος , σύμφωνα με τον εισαγγελέα, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρίας. 

Τα αδικήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι κατηγορούμενοι αφορούν, κατά περίπτωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του περιγράφει με λεπτομέρειες πως το πρώην ζευγάρι φέρεται να χρησιμοποίησε τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνει βρόμικο χρήμα το οποίο φαίνεται να έφτανε στα χέρια τους κυρίως από φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος «Τούτο δε επιδίωξαν και πέτυχαν δια της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν».

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργός το ξέπλυμα τελούνταν κατ΄επάγγελμα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, , με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος...».

Αναφερόμενος στην εμπλοκή της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, ο εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την εταιρία που αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ. ευρώ, ,με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.

Ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή από το αδίκημα της απιστίας των μελών των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα επίμαχα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα καθώς και συγγενικό της πρόσωπο, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα εκδώσει βούλευμα.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου