«Η Ελλάδα παραδέχεται πως σε δύο εβδομάδες θα ξεμείνει από λεφτά» | Epirus World

«Η Ελλάδα παραδέχεται πως σε δύο εβδομάδες θα ξεμείνει από λεφτά»

Στην κατάσταση αβεβαιότητας στην Ελλάδα μετά το θετικό μήνυμα του Eurogroup, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια σαφής δέσμευση, αναφέρεται άρθρο του βρετανικού δικτύου SkyNews, με τίτλο «Η Ελλάδα παραδέχεται πως σε δύο εβδομάδες θα ξεμείνει από λεφτά». 

Το δημοσίευμα αναφέρει τις δηλώσει του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη πως η ρευστότητα είναι φλέγον θέμα που πιέζει για επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το βρετανικό δίκτυο προσθέτει πως οι ανησυχίες παραμένουν λόγω της μη εκταμίευσης της δόσης των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους πιστωτές της Ελλάδας που ζητούν μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια. 

«Ενδεχόμενη χρεοκοπία θα μπορούσε να στείλει την Ελλάδα εκτός ευρώ και το ΔΝΤ παραδέχθηκε τη Δευτέρα πως συνεργάζεται με άλλες χώρες ώστε να είναι έτοιμο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», σημειώνεται. 

«Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει για την επίτευξη της συμφωνίας ύστερα από τρεις μήνες συχνά βασανιστικών διαπραγματεύσεων αλλά η ελληνική κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί κατά της λιτότητας φαίνεται να έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο ώστε να κρατά την προοπτική μιας συμφωνίας ζωντανή. 

Η Ελλάδα πέτυχε περιορισμένη υποστήριξη από την ευρωζώνη μετά τις επαφές της Δευτέρας αλλά οι υπουργοί επέμειναν πως η Αθήνα δεν μπορεί να ελπίζει σε εκταμίευση της δόσης μέχρι να συμφωνήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως οι περικοπές συντάξεων. 

Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει», αναφέρει το SkyNews.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου