Πέντε νεκροί από έκρηξη βόμβας | Epirus World

Πέντε νεκροί από έκρηξη βόμβας

Βόμβα εξερράγη σε χώρο στάθμευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Είναι η πέμπτη μεγάλη επίθεση στην Καμπούλ σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων και η τρίτη με στόχο εργαζόμενους στο δικαστικό σύστημα, η οποία συνέπεσε με μία νέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι αντάρτες Ταλιμπάν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σειρήνες ακούστηκαν μετά την έκρηξη καθώς διασώστες και η αστυνομία έσπευδαν στο σημείο.

«Μπορούμε μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι σημειώθηκε μία έκρηξη στην περιοχή του χώρου στάθμευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Ενταμπουλάχ Λαρίμι, εκπρόσωπος του αρχηγού της αστυνομίας της Καμπούλ.

Ένας άλλος αστυνομικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε αργά το απόγευμα αλλά δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη, δήλωσε τηλεφωνικώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Ο Μοχάμεντ Ισμαήλ Καβούσι, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, δήλωσε πως 42 τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία νοσοκομεία στην Καμπούλ. Είπε ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Η τεράστια έκρηξη προκάλεσε μία στήλη μαύρου καπνού στον ουρανό πάνω από την πόλη και ήταν αρκετά ισχυρή για να ταρακουνήσει τα τζάμια κτιρίων σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι απείλησαν ότι θα σκοτώσουν και άλλους «δούλους» δικαστές και εισαγγελείς.

Οι Ταλιμπάν είχαν ήδη εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον εργαζόμενων στο δικαστικό σύστημα στο Αφγανιστάν αυτό τον μήνα: δύο φορές παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εμβόλισαν λεωφορεία που μετέφεραν εργαζόμενους στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο προηγούμενες επιθέσεις.
Προχθές, ένας καμικάζι βομβιστής έπεσε με το αυτοκίνητό του σε μία αυτοκινητοπομπή της Αστυνομικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αφγανιστάν, σκοτώνοντας δύο αφγανούς πολίτες και έναν βρετανό εργολάβο στον τομέα της ασφάλειας.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε έναν ξενώνα στην Καμπούλ στον οποίο συχνάζουν ξένοι και σκότωσαν 14 ανθρώπους.

*Φωτογραφία αρχείου
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου