Πληρώνει 100.000 ευρώ επειδή αμφισβήτησε την επιστημονική ύπαρξη της ιλαράς | Epirus World

Πληρώνει 100.000 ευρώ επειδή αμφισβήτησε την επιστημονική ύπαρξη της ιλαράς

Ένας Γερμανός βιολόγος που προσέφερε €100.000 σε όποιον μπορούσε να αποδείξει ότι η ιλαρά είναι ένας πραγματικός ιός, έλαβε την εντολή δικαστηρίου να καταβάλει το εν λόγω ποσό σε έναν γιατρό που αποδέχτηκε την "πρόκληση" και του απέδειξε ότι η ιλαρά είναι όντως υπαρκτή ασθένεια!
Όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο Stefan Lanka, ο οποίος πιστεύει ότι η ιλαρά είναι ψυχοσωματική πάθηση, απηύθυνε την σχετική "πρόκληση" μέσω της ιστοσελίδας του. Όντας και ο ίδιος θιασώτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ίσως δεν περίμενε ότι η επιστήμη θα τον υποχρέωνε να πληρώσει τόσο ακριβά.
Την αμοιβή των 100.000 ευρώ διεκδίκησε και κέρδισε στο δικαστήριο ο Γερμανός γιατρός David Barden, ο οποίος συγκέντρωσε στοιχεία από διάφορες ιατρικές μελέτες και απέδειξε στον Lanka το... προφανές, ότι δηλαδή η ιλαρά είναι ένας αληθινός ιός.
Ο Lanka απέρριψε τα επιστημονικά επιχειρήματα, αλλά το δικαστήριο στην πόλη του Ravensburg έκρινε ότι η απόδειξη ήταν επαρκής.
Αντιδρώντας στην απόφαση από το δικαστήριο, ο Lanka δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.
Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς σε πολλές χώρες, εξαιτίας του μη-εμβολιασμού των παιδιών από γονείς, οι οποίοι πιστεύουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Πηγή:onmed.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου