Ένα εκατομμύριο από τον Δήμο διεκδικεί η ΥΠΕ… Αγωγές για μισθώματα είκοσι ετών! | Epirus World

Ένα εκατομμύριο από τον Δήμο διεκδικεί η ΥΠΕ… Αγωγές για μισθώματα είκοσι ετών!

Ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου διεκδικεί η 6η ΥΠΕ από τον Δήμο Ιωαννιτών η οποία προχώρησε στις σχετικές αγωγές με αφορμή την μίσθωση του ακινήτου όπου στεγάζεται το εργοτάξιο του Δήμου, στην παραλίμνια περιοχή, κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Η ΥΠΕ ισχυρίζεται ότι ο Δήμος της οφείλει μισθώματα από το 1997 (!!!) και για τον λόγο αυτό διεκδικεί το ποσό των 9.871 ευρώ. Με δύο αγωγές που έχει καταθέσει ζητά συνολικά 1.017.042 ευρώ! Η ιστορία φυσικά δεν είναι καινούρια αλλά έχει παρελθόν και βέβαια μία… παραχώρηση που μάλλον ήταν μόνο λόγια του αέρα!

Ο Δήμος όντως κάνε χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου από το 1997. Την εποχή εκείνη ανήκε στην ιδιοκτησία του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων. Το 2007 ο τότε Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε στον επίσης τότε δήμαρχο Νίκο Γκόντα ότι η εν λόγω έκταση θα παραχωρηθεί στο Δήμο…

Όμως φαίνεται πως τα λόγια δεν ήταν αρκετά!

Άλλωστε εάν είχε ολοκληρωθεί η παραχώρηση δεν θα διεκδικούσε σήμερα ενοίκια η ΥΠΕ, στην οποία πέρασαν τα περιουσιακά στοιχεία και του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων.

Η ουσία είναι ότι  ο Δήμος βρίσκεται αντιμέτωπος με την διεκδίκηση ενός σημαντικά μεγάλου ποσού, γεγονός που τον οδήγησε να προσφύγει και αυτός με την σειρά του σε αγωγή κατά της ΥΠΕ.

Με αυτή θα ζητήσει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο η λύση της επίδικης μίσθωσης σε εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Υγείας του 2007 καθώς και η δωρεάν παραχώρηση, απόφαση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως σιωπηρή άφεση χρέους για την προηγούμενη δεκαετία.

Παράλληλα θα ζητήσει απόφαση του δικαστηρίου για μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 60%...

Δήμος και ΥΠΕ έχουν δρόμο μπροστά τους και η διαφορά του ενός εκατομμυρίου θα κριθεί πλέον στις δικαστικές αίθουσες!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου