Απρόθυμα τα ξενοδοχεία να στεγάσουν φοιτητές | Epirus World

Απρόθυμα τα ξενοδοχεία να στεγάσουν φοιτητές

Οι καλές προθέσεις υπάρχουν αλλά δεν φτάνουν.. Έτσι η εξεύρεση καταλυμάτων για την στέγαση φοιτητών, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις εστίες σκοντάφτει στην απροθυμία των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων. Κάτι ανάλογο είχε παρατηρηθεί και την προηγούμενη χρονιά. Το γεγονός αποδίδεται αφενός στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τα Γιάννινα και αφετέρου στη μίσθωση αρκετών μονάδων από ΜΚΟ για την φιλοξενία προσφύγων.

Έτσι και φέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται με αποτέλεσμα η πρώτη δημόσια πρόσκληση του Πανεπιστημίου να μην τύχει καμιάς ανταπόκρισης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ξενώνων να συμβάλλουν από την πλευρά τους και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά το Πανεπιστήμιο προκειμένου να καλυφθεί το κόστος φιλοξενίας.

Όπως τονίζει, η Περιφέρεια Ηπείρου, τα προηγούμενα χρόνια, συνέδραμε έμπρακτα τις Πρυτανικές Αρχές προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε να πράξει και τη φετινή χρονιά, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του Πανεπιστημίου.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Πρυτανικές Αρχές, διαπιστώνεται απροθυμία συμμετοχής ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων στη δημόσια πρόσκληση του Πανεπιστημίου για προσφορά δωματίων προς ενοικίαση σε φοιτητές.

Η Περιφέρεια, αντιλαμβανόμενη το έντονο κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει για τους φοιτητές, την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, απευθύνει δημόσια έκκληση προς όλους όσοι έχουν διαθέσιμες κλίνες να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος της στέγασης, συμμετέχοντας στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου. Τους διαβεβαιώνει δε ότι όπως έγινε και φέτος, έτσι και την τρέχουσα χρονιά θα είναι αρωγός στην Πρυτανική Αρχή, ώστε να μην υπάρξουν οικονομικές εκκρεμότητες.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου