Ποιος θα στηριχθεί για υποψήφιος δήμαρχος στα Γιάννινα… | Epirus World

Ποιος θα στηριχθεί για υποψήφιος δήμαρχος στα Γιάννινα…

Σε αναζήτηση υποψηφίου για τον Δήμο Ιωαννιτών, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, καθώς οι δηλώσεις που έκανε ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, αποτελούν ουσιαστικά τον αυτοδιοικητικό επίλογο για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και πρώην Δήμαρχο Νίκο Γκόντα. Δύο τετραετίες δήμαρχος, άλλες δύο φορές υποψήφιος καταγράφοντας ισάριθμες ήττες, φαίνεται ότι αποτελούν μία μεγάλη διαδρομή η οποία φτάνει στο τέλος της. Ο ίδιος ο Νίκος Γκόντας, δεν είχε εκδηλώσει δημόσια τουλάχιστον πρόθεση να ηγηθεί εκ νέου της παράταξής του, όμως πριν από ενάμισι χρόνο που άνοιξε θέμα αμφισβήτησής του, φρόντισε να το κλείσει επί τόπου.

Από τότε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία βρίσκεται σε χειμερία νάρκη… Η παρουσία της στα Δημοτικά Συμβούλια έχει περισσότερο τυπικά χαρακτηριστικά. Φαίνεται ότι ως παράταξη έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και καιρό.. Όπως αναφέρουν στελέχη της άλλωστε, η εικόνα που παρουσιάζει είναι απογοητευτική. Απέναντι στην Δημοτική Αρχή, που αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα, αλλά άλλης φύσεως, δείχνει ανίκανη να ασκήσει ακόμη και στοιχειώδη κριτική.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, στην ερώτηση που τέθηκε ευθέως, αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Γκόντα, φρόντισε να βάλει τέλος σε κάθε τέτοιο σενάριο.

Χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομα του πρώην δημάρχου, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία, καταγράφει, αξιολογεί και θα αποφασίσει να στηρίξει πρόσωπα μέσα από την κοινωνία και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό…

Ήδη στο χώρο της κεντροδεξιάς το ερώτημα που κυριαρχεί είναι «ποιος θα στηριχθεί για υποψήφιος στα Γιάννινα»;

Είναι ίσως η πρώτη τα τελευταία τριάντα χρόνια, που στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται τέτοιο πρόσωπο.. Εκτός αν υπάρξει ηχηρή μεταγραφή από την Περιφέρεια Ηπείρου και όχι βέβαια του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης.

Ή εκτός αν υπάρξει άλλη έκπληξη με χαρακτηριστικά μεταγραφής.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η συζήτηση πλέον ανοίγει.. Και όπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη, το ζητούμενο δεν είναι μόνο το πρόσωπο αλλά και η διαδικασία μέσα από την οποία θα προκύψει. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επισημαίνουν την ανάγκη συμμετοχής της κοινωνίας στην επιλογή προσώπου, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες.. Έτσι θα υπάρξει η βάση για την βαθιά ανανέωση της παράταξης αλλά και για την διεύρυνση…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου