Αναβάλλεται η δίκη για τα διόδια… «Στρίβειν» δια της παλιάς εθνικής το Υπουργείο.. | Epirus World

Αναβάλλεται η δίκη για τα διόδια… «Στρίβειν» δια της παλιάς εθνικής το Υπουργείο..

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που έχει καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμοι και πολίτες για την λειτουργία των διοδίων στην Εγνατία Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο, ταυτόχρονα με τις άλλες δύο προσφυγές που έχουν γίνει για το ίδιο ζήτημα. Οι νέες αυξήσεις που έρχονται στα διόδια από τις αρχές του έτους κάνει το θέμα πιο επίκαιρο από ποτέ αλλά και εξαιρετικά σοβαρό για την περιοχή της Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει και νέα προσφυγή εναντίον της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Σπίρτζη- Τσακαλώτου για τις υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή των διοδίων.

Παράλληλα άμεση σχέση με τις προσφυγές έχει η απόφαση που πήρε πριν από μερικούς μήνες ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης να χαρακτηρίσει ως παράλληλο δίκτυο της Εγνατίας Οδού την παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων και Ιωαννίνων- Μετσόβου.

Το θέμα είναι σίγουρο ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του, όπως έχει πολλές συνέπειες στην οικονομική ζωή της Ηπείρου, καθώς επηρεάζει άμεσα τις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου