Η Πίνδος της αξίας και της καινοτομίας | Epirus World

Η Πίνδος της αξίας και της καινοτομίας

Ζώνη πιλοτικών εφαρμογών και καινοτομιών για την υποστήριξη και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών υψηλής φυσικής αξίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων θα αποτελέσει η περιοχή της Πίνδου και των Χασίων.

Η επιλογή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Λόγω του πλούτου των φυσικών πόρων αυτών των περιοχών και της μεγάλης παράδοσης στην ποιμενική κτηνοτροφία και τη μικρή γεωργία, έχει προταθεί από τους συμμετέχοντες ελληνικούς φορείς η δημιουργία ενός Κέντρου Συντονισμού Δράσεων Υποστήριξης Περιοχών ΥΦΑ, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, η ανάπτυξη και εμπλουτισμός εργαλείων εγγύησης των παραδοσιακά παραγόμενων προϊόντων ποιότητας της περιοχής.

Στην συνάντηση εργασίας που έγινε προ ημερών με τοπικούς παραγωγούς παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Μάκης Φελέκης.

Στο video παρουσιάζονται τα προβλήματα και ο σχεδιασμός καινοτόμων δράσεων υποστήριξης του χαρακτήρα ΥΦΑ των αγροτικών εκμεταλλεύσεων αυτών των περιοχών καθώς και τοποθετήσεις της ερευνητικής ομάδας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου