Σε ποιον θα μοιάζει το παιδί; Μάθετέ το πριν γεννηθεί! | Epirus World

Σε ποιον θα μοιάζει το παιδί; Μάθετέ το πριν γεννηθεί!

Πώς θα είναι το παιδί μας; Σε ποιον θα μοιάσει; Ποιανού χαρακτηριστικά θα πάρει; Για τα περισσότερα ζευγάρια αυτές είναι πολύ ενδιαφέρουσες απορίες.
Ευτυχώς, ζούμε σε μια εποχή, όπου οι επιστήμονες έχουν κάνει τόσο πολλή έρευνα σε αυτό το θέμα, ώστε μπορούν να μας δώσουν πειστικές απαντήσεις πολύ πριν γεννηθεί το παιδί.
Δείτε λοιπόν παρακάτω έναν πρόχειρο, αλλά ακριβέστατο οδηγό που θα σας βοηθήσει να μάθετε αν το παιδί σας πρόκειται να έχει μπλε μάτια, καστανά μαλλιά, αν θα έχει μεγάλη ή μικρή μύτη, καθώς και πολλά άλλα πράγματα.
Γενικά, τα ισχυρά γονίδια επικρατούν έναντι των ασθενών γονιδίων
Τα ισχυρά γονίδια περιλαμβάνουν το σκουρόχρωμο δέρμα. Τα σκουρόχρωμα μάτια, τα κατσαρά και σκούρα μαλλιά, την μεγάλη μύτη, τα μεγάλα χείλη και το πλατύ σαγόνι. Τα ασθενή γονίδια περιλαμβάνουν τα κόκκινα και ανοιχτόχρωμα μαλλιά, τα ίσια μαλλιά, τα γκρι ή μπλε μάτια, το ανοιχτόχρωμο δέρμα και το να είναι κανείς αριστερόχειρας.
Έτσι, για παράδειγμα, αν η μητέρα έχει μπλε μάτια και καστανά μαλλιά, τα οποία είναι κατσαρά, ενώ ο πατέρας έχει καφέ μάτια με ξανθά μαλλιά, τα οποία είναι ίσια, τότε το παιδί θα έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά που θα είναι κατσαρά.
Τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου είναι αποτέλεσμα της διασποράς των γονιδίων των γονέων, οπότε το πώς ακριβώς θα μοιάζει το παιδί δεν μπορεί ποτέ να προβλεφθεί με ακρίβεια. Τα γονίδια μπορεί επίσης να “πηδήξουν” γενιές και να επαναμφανιστούν πολλές δεκαετίες αργότερα στους απογόνους μιας οικογένειας.
iatropedia
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου