Ξεκινά στη Ζίτσα η κατασκευή του ΣΜΑ | Epirus World

Ξεκινά στη Ζίτσα η κατασκευή του ΣΜΑ

Στο Δήμο Ζίτσας ξεκινά η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στην Ήπειρο, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

 «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη πως όταν οι δύο Βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια-Δήμος) συνεργάζονται παράγεται έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης.
Το έργο αφορά την κατασκευή σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) σε δημοτική έκταση 5873,00 m2 στη θέση «Ζωνδήλα» της Τ.Κ. Ζωοδόχου του Δήμου Ζίτσας, και σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, περιλαμβάνει την κατασκευή:
  • των έργων υποδομής (πύλη εισόδου – εξόδου – περίφραξη Σ.Μ.Α., σηπτική δεξαμενή, δεξαμενές ύδρευσης-άρδευσης-πυρόσβεσης, χώρος στάθμευσης Ι.Χ., πλάτωμα ελιγμών οχήματος ΣΜΑ – απορριμματοφόρων οχημάτων, αντιπυρική ζώνη),
  • των εξωτερικών Η/Μ δικτύων (δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης και μέσα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, οδοφωτισμού και φωτισμού εξωτερικών εγκαταστάσεων κλπ),
  • των έργων διαχείρισης ομβρίων,
  • των έργων πρασίνου και άρδευσης,
  • των έργων οδοποιίας και
  • των έργων περιβαλλοντικής παρακολούθησης και ελέγχου.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 349.500 ευρώ και προβλέπεται σύμφωνα με τη σύμβαση να υλοποιηθεί  σε διάστημα πέντε(5) μηνών, έως 22 Σεπτεμβρίου 2018.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου