Τα Γιάννινα θα "πετάξουν" στη Γερμανία! Έρχεται απευθείας αεροπορική σύνδεση | Epirus World

Τα Γιάννινα θα "πετάξουν" στη Γερμανία! Έρχεται απευθείας αεροπορική σύνδεση

Τα θεμέλια για την επίτευξη ενός ακόμη φιλόδοξου στόχου, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής που υλοποιεί ο δήμος Ιωαννιτών, μπήκαν κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού στη Γερμανία με αφορμή το «5ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης». Όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του δήμου, «σύντομα, πιθανόν μέσα στο 2018, θα γίνει η απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία, μέσω της Φρανκφούρτης ή του Ντίσελντορφ».

Πρόκειται, είπε, για ένα σημαντικό εγχείρημα, που «θα μας φέρει σίγουρα πιο κοντά. Θα ενισχύσει τις σχέσεις και τους δεσμούς μας, όχι μόνο με την κοινότητα των αποδήμων Ηπειρωτών, αλλά και με την επιχειρηματική κοινότητα της Γερμανίας. Με τις κατάλληλες δε συνέργειες και, βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, αυτή η αμφίδρομη σχέση και συνεργασία μπορεί να αποφέρει κοινά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες των αντίστοιχων περιοχών».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων με την αεροπορική εταιρία TUS, αφήνοντας να εννοηθεί πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι διαδικασίες για τη συμφωνία μπορεί να επισπευσθούν. Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι «δε θα αργήσει η ώρα που οι Ηπειρώτες που ζουν στη Γερμανία, θα δουν να ζωντανεύει ένα όνειρο δεκαετιών».

Στις επαφές συμμετείχε ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο δήμο Ιωαννιτών και ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο «στόχο σύσφιξης των σχέσεων και ανταλλαγής απόψεων για την όσο το δυνατόν περισσότερη αναβάθμιση της Ηπείρου, τουριστικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά, στα δύσκολα χρόνια που περνά η Ελλάδα».

Κατά την παραμονή της στο Ντίσελντορφ και το Βούπερταλ, η αντιπροσωπεία του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την υποστήριξη της Μητρόπολης Ιωαννίνων, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το «5ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» και στο forum για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία της Ηπείρου, συναντήθηκε με φορείς της Αυτοδιοίκησης και παρουσίασε το σχέδιο ανάδειξης του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», που προβάλλει ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου