Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στο βιοαέριο | Epirus World

Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στο βιοαέριο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να αποτρέψουν την εγκατάσταση και την λειτουργία των μονάδων βιοαερίου είναι ο Δήμος Ζίτσας καθώς και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής.

Ο Δήμος θα ακολουθήσει την δικαστική οδό, με σκοπό να ακυρώσει τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ η διοίκηση του Συνδέσμου συνεχίζει τις επαφές μεταφέροντας τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς της.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λευτέρης Αραμπατζής, συναντήθηκε μεταξύ των άλλων με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο, ο οποίος έδειξε να κατανοεί τις αντιδράσεις και δεσμεύτηκε πως θα μελετήσει το θέμα και θα είναι σε επαφή για κάθε νέα εξέλιξη.

Σε αυτή τη συνάντηση, τον κ. Αραμπατζή συνόδευε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες Α.Ε.» Κλέων Τσακμακίδης, ο οποίος κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα για τις συνέπειες που θα επιφέρει η λειτουργία των πέντε μονάδων βιοαερίου στην επιχείρηση, η οποία παράγει αφυδατωμένα πρωτεϊνικά συμπυκνώματα ορού γάλακτος για εταιρείες παραγωγής βρεφικού γάλακτος.

Από τις συναντήσεις προέκυψαν αρκετά νέα δεδομένα, που ισχυροποιούν το «οπλοστάσιο» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, στην προσπάθεια να μην προχωρήσει η εγκατάσταση και λειτουργία των πέντε μονάδων, που ουσιαστικά αποτελούν μία μονάδα «μαμούθ» των 10 MW. Τα επιπλέον στοιχεία θα διαβιβαστούν στους νομικούς, που χειρίζονται την υπόθεση, ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα να κατατεθεί ενδικοφανής προσφυγή.

«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποτρέψουμε μια επένδυση, που είναι επιζήμια και για το περιβάλλον και για τις επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Σε συντονισμό με την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ζίτσας, τους βουλευτές, τους κατοίκους της περιοχής και πολλούς ακόμη, που έχουν αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει η λειτουργία των μονάδων στον συγκεκριμένο χώρο, είμαστε σίγουροι πως θα πείσουμε για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. Λευτέρης Αραμπατζής.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου