Πανέτοιμη να τα σπάσει η Πρέβεζα! | Epirus World

Πανέτοιμη να τα σπάσει η Πρέβεζα!

Το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης θα ζωντανέψει και φέτος το πρωί του Μ.Σαββάτου, στην Πρέβεζα, όπου αμέτρητα πήλινα αντικείμενα θα σπάσουν στα πλακόστρωτα του ιστορικού κέντρου.

O Δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου διοργανώνουν μια εντυπωσιακή γιορτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Μόλις η καμπάνα του Αγίου Χαραλάμπους σημάνει χαρμόσυνα την πρώτη Ανάσταση (περίπου στις 9.30 το πρωί) δεκάδες πήλινα αντικείμενα θα "σπάσουν" στο πλακόστρωτο , στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Το ξεχωριστό αυτό έθιμο θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους το νεανικό συγκρότημα "Κρόταλα" από την Άρτα και η Φιλαρμονική της Δ.Ε Λούρου, ενώ σε όλους θα προσφερθεί το παραδοσιακό σουτζούκι.

Tο ιδιαίτερο έθιμο αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες οι οποίοι και φέτος έχουν φτάσει στην περιοχή καθώς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.
epiruspost
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου