Αυτή είναι η τιμωρία του ιερέα που βίαζε την θετή κόρη και αυτοκτόνησε | Epirus World

Αυτή είναι η τιμωρία του ιερέα που βίαζε την θετή κόρη και αυτοκτόνησε

Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται πως θα καθαιρέσει τον ιερέα Στυλιανό Σάββα στις 19 Απριλίου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κακοποιούσε την Έλενα Φραντζή από τα τέσσερα της χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Στυλιανός Σάββας δίχασε την Εκκλησία και την κοινωνία της Κύπρου όσο κανείς άλλος προσφάτως, όχι όμως και την κυπριακή δικαιοσύνη. Καταδίκασε τον παπά σε διετή κάθειρξη, για την αδίστακτη σεξουαλική κακοποίηση της τότε μόλις 4 ετών Έλενας Φραντζή και πλέον αποβιώσασας, της οποίας την επιμέλεια είχε αναλάβει ως ανάδοχος.

Συγκεκριμένα, αυτή η καθαίρεση πλέον καθίσταται αναπόφευκτη μετά την αποκάλυψη των πρακτικών της Ιεράς Συνόδου, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2015, τα οποία ευθέως παραπέμπουν σε στημένη διαδικασία η οποία δρομολογούσε την οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες που του επιδαψιλεύονταν, παρά το γεγονός και οφείλουμε να το αναδείξουμε αυτό, ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όσο και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, μειοψήφισαν, θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει πιο ενδελεχής έρευνα, παραπέμποντας τον ιερέα προς καθαίρεση.

Στην περίπτωση του ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα, την πρόταση για καθαίρεση αναμένεται να υποβάλει ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Είναι ο μητροπολίτης ο οποίος στην προηγούμενη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για εξέταση της υπόθεσης του Στυλιανού Σάββα, είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα.

Επιπλέον, τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, αναφέρουν πως ο μητροπολίτης Ησαΐας αναφερόμενος στον ιερέα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί, τόσον ο ίδιος όσον και η οικογένειά του»…

Συγχρόνως, η κυπριακή δικαιοσύνη καλεί ξανά τη σύζυγο του ιερέα για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης της Έλενας.

Συνοδικός μάλιστα μιλώντας στον «Φ» ανέφερε πως η καθαίρεση είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Σύνοδος ώστε να κωπάσουν ως ένα βαθμό οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και οι οποίες πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια της Κύπρου…

Εξάλλου, όπως πλέον σαφώς προέκυψε από τα ρεπορτάζ και την δημοσιογραφική έρευνα και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του Μητροπολίτη Ταμασού, οι ιεράρχες που συνέβαλαν στην απαλλαγή του Στυλιανού Σάββα μετά την αποφυλάκισή του, από την Ιερά Σύνοδο είναι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος εμπλέκεται στις υποθέσεις προσηλυτισμού που οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, και ο Κύκκου Νικηφόρος, καθώς και ο επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Παράλληλα, από τα πρακτικά της Συνόδου προκύπτει ότι ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είχε εισηγηθεί επανεξέταση της υπόθεσης λόγω του ότι στο μεταξύ μεσολάβησαν οι δύο αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων. Τότε όμως, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πάφου, ο μητροπολίτης Κιτίου είχε εκφράσει τη θέση πως «το θέμα δεν δύναται να επανεξετασθεί» ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Τέλος, στα πρακτικά καταγράφεται ότι: «Κατόπιν τούτων, ο μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού».

E-Daily.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου