Απογοητευτική η εικόνα του Κλειστού Γυμναστηρίου Φιλιππιάδας | Epirus World

Απογοητευτική η εικόνα του Κλειστού Γυμναστηρίου Φιλιππιάδας

Το θέμα της αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Φιλιππιάδά, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2016 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ βάζουν προς συζήτηση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Γιώργος Ζάψας, Γιώργος Ζάκας, Δημήτρης Χαμπίπης, και Πρόδρομος (Μάκης) Χατζηεφραιμίδης.



Με ερώτηση τους επιχειρούν να θέσουν τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη προ των ευθυνών του για το θέμα:

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ερώτηση:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου,
Κύριο Αλέξανδρο Καχριμάνη

Θέμα: «Κλειστό Γυμναστήριο Φιλιππιάδος».
Με την ευκαιρία της αυριανής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, του εκτός της Η.Δ. θέμα: «Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών για την εκτέλεση του έργου «Λειτουργία των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Κ. Ανατολής (πρώην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων)», την οποία σύμβαση η παράταξη μας υποστηρίζει από καιρού και επισημαίνουμε την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ανεξαρτήτως των ευθυνών των εμπλεκομένων μερών αλλά και όσων απέχουν, όπως συμβαίνει με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα θέλαμε να ενημερωθούμε για την πορεία κατασκευής ενός άλλου κλειστού γυμναστηρίου του «Κλειστού Γυμναστηρίου Φιλιππιάδας» που έχει τον ίδιο τύπο κατασκευής Τ11 με αυτό του Δ.Κ. Ανατολής και η έναρξη των εργασιών ανάγεται 10 και πλέον χρόνια πίσω, στα 2006. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι απογοητευτική. Θυμίζει εγκατάλειψη και παραπέμπει σε παραίτηση από τον αρχικό σκοπό.
Εκτιμούμε ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον για την αποπεράτωση του και να αποδοθεί και αυτό το κλειστό γυμναστήριο στην τοπική κοινωνία που το αναμένει. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία μας και ο χρόνος καταστρέφει και τις εγκαταστάσεις που ήδη έχουν κατασκευαστεί. Η διάβρωση των δομικών στοιχείων της κατασκευής γίνεται φανερή από απόσταση! Οι ντόπιοι μιλούν με απαξία για το κράτος και τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο σύνολο της η εικόνα των εγκαταστάσεων δεν μας τιμά ως αιρετούς εκπροσώπους.
Ερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης:
Τι πρωτοβουλίες σχεδιάζει να αναλάβει για την αποπεράτωση του έργου;
Ποιος ο προϋπολογισμός – πόσο κόστισε μέχρι σήμερα και εάν υπάρχει εκτίμηση για το κόστος αποπεράτωσης του έργου;
Υπάρχουν περιθώρια για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο ή με το Υπουργείο για να επισπευσθεί η ολοκλήρωση του;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ερωτούν:
Γιώργος Ζάψας, Γιώργος Ζάκας, Δημήτρης Χαμπίπης, Πρόδρομος (Μάκης) Χατζηεφραιμίδης
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου