Καμμένος: Διασύνδεση του Ναυστάθμου με Τεχνολογικά Ιδρύματα και τη Ζώνη Περάματος | Epirus World

Καμμένος: Διασύνδεση του Ναυστάθμου με Τεχνολογικά Ιδρύματα και τη Ζώνη Περάματος

«Κανείς δεν πίστευε ότι θα αντέξει ο Ναύσταθμος να συντηρήσει τα μέσα του Πολεμικού μας Ναυτικού για να τα έχει σε τόσο υψηλές διαθεσιμότητες όσο το κάνατε εσείς, με πατέντες που στηρίχθηκαν στη βαθιά σας γνώση και κυρίως στη θέληση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, συγχαίροντας το προσωπικό του για τα όσα κατάφερε τον καιρό της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού αλλά και της λύσης πολλών ζητημάτων ο υπουργός εξήγγειλε διασύνδεση των Ναυστάθμων με Τεχνολογικά Ιδρύματα αλλά και την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
Συγκεκριμένα σημείωσε πως «κατ’ αρχήν, θα ξεκινήσουμε εξαντλώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν στη μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού, καλύπτοντας τις αναγκαίες θέσεις μέσα στον επόμενο χρόνο.
Δεύτερον, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες, ιδιαίτερα σε νέα παιδιά που σπουδάζουν στις ειδικότητες είτε σε Τεχνολογικά Ιδρύματα, είτε στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια να έρθουν εδώ και να κάνουν τη βασική τους εκπαίδευση που προβλέπεται από τις σχολές τους.
Αν επιλέξουν να έρθουν εδώ, εν συνεχεία θα τους δώσουμε τη δυνατότητα, χωρίς καμία διαλογή, μόνο με το κριτήριο που θα εξασφαλίσετε εσείς οι προϊστάμενοι τους, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, σε κάθε συνεργείο, να υπηρετήσουν κατατασσόμενοι κατευθείαν στο Πολεμικό Ναυτικό και χωρίς προπαίδευση, στα συνεργεία που έκαναν την εκπαίδευσή τους. Δηλαδή, τελειώνοντας το ΤΕΙ ή το Πολυτεχνείο θα έρθει εδώ να κάνει την εκπαίδευσή του και θα ξέρει ότι αυτός ο νέος θα υπηρετήσει τη θητεία του στο ίδιο συνεργείο στο οποίο έκανε την εκπαίδευσή του» για να προσθέσει «θα φροντίσουμε να έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία στη ζώνη του Περάματος.
Η ζώνη του Περάματος είναι αυτή η οποία έχτισε την Εμπορική μας Ναυτιλία. Εργαζόμενοι γνώστες του αντικειμένου, μετά την κρίση και δυστυχώς μετά την επιλογή ορισμένων εφοπλιστών να φύγουν από την Ελλάδα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Πέραμα άνεργοι.
Σε αυτό το σημείο θα κάνουμε μία προσπάθεια με την Ειδική Γραμματέα να έρθουμε σε επαφή με τον ΟΑΕΔ, να δημιουργήσουμε προγράμματα με τα οποία θα δώσουμε τις δυνατότητες σε ανέργους εξειδικευμένους στη ζώνη του Περάματος να έρθουν κατά προτεραιότητα εδώ στο Ναύσταθμο και να μας βοηθήσουν, εντασσόμενοι στη δύναμη στην οποία βεβαίως θα ενταχθούν πρώτοι οι πρώην εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά».
dohigoik1dohigoik3dohigoik4dohigoik5dohigoik6dohigoik7
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου