Στο «περιθώριο» η Ορθοπεδική, κίνδυνος και για την Καρδιοχειρουργική | Epirus World

Στο «περιθώριο» η Ορθοπεδική, κίνδυνος και για την Καρδιοχειρουργική

Η Ορθοπεδική που έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία, κάνοντας την Ιατρική των Ιωαννίνων υπόδειγμα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη και μία από τις νέες κλινικές, αυτή της Καρδιοχειρουργικής, μπαίνουν ουσιαστικά στο περιθώριο, στο πλαίσιο των αλλαγών που δρομολογούνται για την λειτουργία της νέας πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η Ορθοπεδική συρρικνώνεται ενώ η μετακόμιση της Καρδιοχειρουργικής και η αποκοπή της ουσιαστικά από τις Καρδιολογικές, θεωρείται ότι θα την οδηγήσει στο μαρασμό και στο κλείσιμο.

Οι αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές είναι έντονες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής έχει απευθυνθεί εγγράφως στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας τους λόγους διαφωνίας και κυρίως τον κίνδυνο να καταλήξει η κλινική στο λουκέτο.

Αυτό δε που προκαλεί εντύπωση είναι οι πιέσεις που ασκήθηκαν από ορισμένα «ονόματα» της Καρδιολογίας προκειμένου να αποδεσμευτούν οι χώροι της Καρδιοχειρουργικής, αλλά προφανώς τους διαφεύγει ότι χωρίς την συγκεκριμένη κλινική ο δικός τους ρόλος συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται.

Ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής από την πλευρά του, σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε ότι από την κλινική αφαιρείται ένας τεράστιος χώρος καθώς η διοίκηση αδιαφορεί για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει.

Στο επιχείρημα του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι η πληρότητα είναι χαμηλή, ο κ. Κορομπίλιας αντέτεινε ότι η πληρότητα δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την λειτουργία μιας κλινικής.

Ανέφερε δε ότι τον τελευταίο χρόνο έγιναν 1800 χειρουργεία, στα εξωτερικά ιατρεία εξετάστηκαν 10.660 ασθενείς κι άλλοι τόσοι αντιμετωπίστηκαν στα έκτακτα.

Ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, έκανε λόγο για πλήρη απαξίωση του διαλόγου και για αποφάσεις που ήταν προειλημμένες. Αποφάσεις που ελήφθησαν με οριακή πλειοψηφία (4-3) στο Διοικητικό Συμβούλιο και με την διαφωνία τόσο των δύο γιατρών που μετέχουν όσο και του εκπροσώπου των εργαζομένων.

«Η διοίκηση πιθανόν έχει κάποιους λόγους που θέλει να αναπτύξει συγκεκριμένες κλινικές όμως δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματα της μιας σε βάρος κάποιας άλλης» υπογράμμισε κάνοντας γνωστό ότι με τις αλλαγές που αποφασίστηκαν πέρα από την Ορθοπεδική και την Καρδιοχειρουργική διαφωνεί και ο χειρουργικός τομέας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου