Άρτα: Οξυμένα τα προβλήματα στο Νοσοκομείο | Epirus World

Άρτα: Οξυμένα τα προβλήματα στο Νοσοκομείο

Με την παρουσία μελών του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ και της Πρόεδρου και του Γ. Γραμματέα της ΕΙΝΗ έγινε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας.

Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί 120.000 -150.000 κατοίκους όχι μόνο του Νομού Άρτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής και του HOT SPOT της Φιλιπιάδας.

Καταγράφηκαν τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία η Ένωση Ιατρών, συνοψίζει ως εξής:

Υποστελέχωση σε προσωπικό Ιατρικό και νοσηλευτικό, καθότι την τελευταία πενταετία έγιναν μόνο δύο προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Υπολειτουργούν οι κλινικές Πνευμονολογική , Καρδιολογική , το Μικροβιολογικό και το Αιματολογικό Εργαστήριο ( χωρίς αντιδραστήρια , δεν γίνονται βασικές εξετάσεις)

Μείζον πρόβλημα στο Ακτινολογικό που εδώ και πολύ καιρό ο Αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος , εκτός λειτουργίας και ακόμη δεν αντικαθίσταται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα ή να υποβάλλονται σε Μαγνητικές τομογραφίες επιβαρύνοντας οικονομικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Οι λιγοστοί γιατροί - δύο τον αριθμό -που θα μείνουν μετά την αποχώρηση και του επικουρικού καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες

Το ενδοσκοπικό ιατρείο εφημερεύει μόνο δέκα ημέρες το μήνα και έχει μόνο έναν γιατρό

Το παθολογοανατομικό εργαστήριο έχει κλείσει και τα παρασκευάσματα στέλνονται στο Γ.Ν.¨ Γ. Χατζηκώστα¨.

Κυτταρολογικό δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχει Δερματολόγος και Νευρολόγος

Μηχανογράφηση δεν υπάρχει και στους ασθενείς δίνονται πολλοί κωδικοί .

Και πέραν αυτών, σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι γιατροί έρχονται αντιμέτωποι με αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των διοικούντων, οι οποίοι δεν κάνουν προσπάθειες να ενδυναμώσουν καίριες κλινικές και εργαστήρια του Νοσοκομείου.

Για όλα τα παραπάνω οι γιατροί του Νοσοκομείου της Άρτας εκφράστηκαν θετικά για την προσπάθεια της ΕΙΝΗ και της ΟΕΝΓΕ να αναδείξει τα προβλήματα της υποστελέχωσης των Δημόσιων Νοσοκομείων σαν ζητήματα κρίκου για την σωστή λειτουργία της Δημόσιας Υγείας Γενικότερα και την εξυπηρέτηση των πολιτών- ασθενών
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου