Εντείνονται οι πιέσεις στην πρωθυπουργία Μέι | Epirus World

Εντείνονται οι πιέσεις στην πρωθυπουργία Μέι

Μπορεί να δέχεται «πυρά» και εντός του κόμματός της, αλλά η Τερέζα Μέι εμφανίζεται αποφασισμένη να παραμείνει στο πόστο της πρωθυπουργού, καθώς -όπως τόνισε- δεν ανήκει σε εκείνους που εγκαταλείπουν.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων που τη συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή της στην Κίνα, η επικεφαλής του βρετανικού Κοινοβουλίου δήλωσε: «Κατ’ αρχάς, βρίσκομαι στην υπηρεσία της χώρας μου και του κόμματός μου. Δεν είμαι ο τύπος που εγκαταλείπει και υπάρχει μακροχρόνια δουλειά για να γίνει».
«Και αυτή η δουλειά συνοψίζεται στην εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για το Brexit και στη διασφάλιση ότι ανακτούμε τον έλεγχο των χρημάτων μας, των νόμων μας, των συνόρων μας και ότι μπορούμε να υπογράφουμε εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο», εξήγησε.
Σύμφωνα με ορισμένες εφημερίδες και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γύρω στους 40 συντηρητικούς βουλευτές ζητούν την αντικατάσταση της Μέι στην ηγεσία των Τόρις. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, οι υπογραφές 48 βουλευτών αρκούν να την εκκίνηση διαδικασίας πρότασης μομφής.
Η πρωθυπουργός επικρίνεται για τη στρατηγική της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και το πρόγραμμα εσωτερικής πολιτικής. Η ίδια θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνιακή προώθηση των επιτευγμάτων της.
Η Τερέζα Μέι διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παραιτήθηκε, αφού έβαλε σε εφαρμογή την ιδέα του να επιλύσει το διαρκές πρόβλημα του Συντηρητικού Κόμματος, σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διεξάγοντας το δημοψήφισμα του 2016, χάνοντάς το και προκαλώντας την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.
Η Μέι, με τη σειρά της, είχε την ιδέα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο 2017 για να βελτιώσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Τόρις. Κατέληξε να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο βρετανικό Κοινοβούλιο και να εξαρτάται από τις ψήφους των δέκα βουλευτών του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP).
Βρετανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πρόσφατα στιγμιότυπο από δεξίωση κατά τη διάρκεια των εργασιών του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με την παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.
Προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκόμενων, η Μέρκελ περιέγραψε τον φαύλο κύκλο που έχει δημιουργήσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχετικά με τη διαδικασία του Brexit, επιμένοντας να της επαναλαμβάνει τη φράση «κάντε μου μία προσφορά», στην οποία η καγκελάριος απαντά συστηματικά «μα εσείς φεύγετε , δεν είναι δική μας δουλειά να σας κάνουμε προσφορά. Πείτε μας τι θέλετε εσείς»…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου