Γιάννενα: Και τα δάνεια του παρελθόντος στην… Αυστρία! | Epirus World

Γιάννενα: Και τα δάνεια του παρελθόντος στην… Αυστρία!

Σε χρηματοπιστωτικό οργανισμό της Αυστρίας έχει καταλήξει δάνειο που είχε συνάψει σε Ελληνική Τράπεζα το 2007 ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για ένα από τα δάνεια της εποχής των «χρυσών» προορισμών και των «πρωταθλητών» στα έργα και για το οποίο είναι υποθηκευμένη η ΣΑΤΑ, τα χρήματα δηλαδή που προορίζονται κυρίως για αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο πουλήθηκε από το ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα πριν από μία πενταετία και στα χρόνια αυτά ο Δήμος Ιωαννιτών αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του στον Αυστριακό χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Μέχρι σήμερα έχει αποπληρωθεί περίπου το μισό. Το σύνολο του ποσού θα πρέπει να αποπληρωθεί εντός 25ετίας από την ημερομηνία σύναψης. Ο Δήμος δηλαδή θα καταβάλλει περίπου ένα εκατομμύριο ετησίως και για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια! Ποσό που στερείται από έργα υποδομών και άλλες παρεμβάσεις.

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει την υποβολή αιτήματος προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανείου, μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του χρηματοπιστωτικού οργανισμού  KA FINANZ AG.

Αν η συμφωνία προχωρήσει το δάνειο θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα της πόλης θα συνεχίζουν να καταλήγουν στην... Αυστρία!
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου