Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι με το νέο επίδομα τέκνων | Epirus World

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι με το νέο επίδομα τέκνων

Αλλαγές στο ύψος των επιδομάτων αλλά και στα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής τους προβλέπει η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης.
Το οικογενειακό επίδομα για το πρώτο παιδί διαμορφώνεται σε έως 70 ευρώ από 40 ευρώ σήμερα, οικογένεια με δυο παιδιά θα λαμβάνει 140 ευρώ το μήνα και είναι στους κερδισμένους (εφόσον έχει τα ανάλογα εισοδηματικά κριτήρια).
Ταυτόχρονα, αλλάζουν και τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων με τους δικαιούχους έως 34.000 ευρώ εισόδημα να κερδίζουν σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.
Για τρίτεκνους ή πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ, το επίδομα ουσιαστικά καταργείται.
Με βάση τα νέα δεδομένα οικογένεια με δυο παιδιά που σήμερα λαμβάνει 52 ευρώ το μήνα (640 ευρώ το χρόνο) θα εισπράττει 94 ευρώ το μήνα (1.128 ευρώ το χρόνο).
Με τρία παιδιά ενώ σήμερα λαμβάνει 205 ευρώ το μήνα (2.460 ευρώ το χρόνο) θα έχει επιδόματα 187,6 ευρώ το μήνα (2.251 ευρώ το χρόνο).
Η συμφωνία φέρνει την κατάργηση του επιδόματος των 500 ευρώ για το τρίτο παιδί, που λαμβάνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, και τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου επιδόματος τέκνων, για όλες τις οικογένειες με παιδιά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου