Αγανάκτηση προκάλεσε μετακίνηση πυροσβεστών από την Πρέβεζα και την Άρτα στη Μυτιλήνη

Την αγανάκτηση του Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ζώη Μαργέλη προκάλεσε η πρόσφατη μετακίνηση 2 επανδρωμένων Πυροσβεστικών Οχημάτων από την Πρέβεζα και την Άρτα με προορισμό την Μυτιλήνη, για συνδρομή στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νησί και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο χθες το πρωί.
Οι Πυροσβέστες από την Ήπειρο έπρεπε να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και την Άρτα για το Λιμάνι του Πειραιά, για να πάρουν το καράβι για την Λέσβο με σκοπό να συνδράμουν στη φωτιά.
Τελικά δυο ώρες πριν επιβιβαστούν στο πλοίο ειδοποιήθηκαν πως τελικά δεν χρειάζονταν να μεταβούν στο νησί και πως επρεπε να επιστρέψουν πίσω στις βάσεις τους!
Η συγκεκριμένη μετακίνηση θεωρήθηκε άσκοπη από τον κ. Μαργέλη λόγω της μεγάλης απόστασης, κάτι που αποδείχθηκε και στην πραγματικότητα, αφού μέχρι να φθάσουν οι Πυροσβέστες από την Ήπειρο στην Λέσβο, η φωτιά είχε τεθεί σχεδόν υπό έλεγχο και τους γύρισαν πίσω χωρίς καν να φτάσουν στο νησί.
Οι Πυροσβέστες της Ηπείρου είναι πάντα στο πλευρό όσων τους χρειάζονται και σπεύδουν να συνδράμουν σε μεγάλες πυρκαγιές, όμως οι κλήσεις για συνδρομή θα πρέπει να γίνονται μετά από ωριμότερη σκέψη , ειδικότερα όταν πρόκειται για τόσο μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, οι οποίες δημιουργούν άσκοπη καταπόνηση τους.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου