Συρρακιώτες μέσω δημάρχου Πρέβεζας προς Διοικητή νοσοκομείου, για ονομασία πτέρυγας "Χριστόφορου Ρίζου"

Αξιότιμε κύριε  Διοικητά,
Υστερα από το πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα συμπατριωτών μας Συρρακιωτών που  ζητούν να τιμηθεί  η μνήμη του μεγάλου  Ευεργέτη της Πρέβεζας  Χριστόφορου Ρίζου θέλουμε να  σας εκφράσουμε  την θέση μας στο απόλυτο δίκαιο αίτημά τους.

Συγκεκριμένα:
1.Ο αείμνηστος μεγάλος  δωρητής  Αναστάσιος Ποταμιάνος αγόρασε δύο(2) αγροκτήματα από την Ιερά Μητρόπολης Νικοπόλεως και  Πρεβέζης στις 29/3/1964.
2.Την ίδια μέρα 29/3/1964 τα δώρισε   στον Δήμο Πρέβεζας  με τον όρο να ανταλλαγούν με ελαιοστάσιο του κληροδοτήματος “Ρίζου” προοριζόμενο για την ανέγερση Δημόσιου Νοσοκομείου.
3.Το Δ.Σ αποδέχθηκε την δωρεά και στην συνέχεια αντάλλαξε τα δύο αγροτεμάχια με ακίνητο του κληροδοτήματος “Ρίζου” και συγχρόνως με την ίδια  απόφαση  παραχώρησε δωρεάν στο Ελληνικό Δημόσιο με σκοπό  την ανέγερση Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
4.Η αναφερόμενη ανταλλαγή είχε εγκριθεί και από το Υπ.Οικονομικών
5.Το κληροδότημα “Ρίζου” στην θέση Βρυσούλα είχε κριθεί τότε ως το μόνο κατάλληλο για την ανέγερση του Κρατικού Νοσοκομείου (αριθμ.24α/1182/10-3-1964 έγγραφο Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ολα τα παραπάνω καταδεικνύουν την μεγάλη συμβολή-συμμετοχή του κληροδοτήματος  “Ρίζου” στην ανέγερση του  υφιστάμενου Νοσοκομείου.

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,
Οσα αναφέραμε παραπάνω με κανένα τρόπο δεν θέλουμε να μειώσουμε την μεγάλη προσφορά του  Αναστάσιου Ποταμιάνου , μεγάλου δωρητή.

Θεωρούμε όμως δίκαιο, αναγνωρίζοντας την επίσης μεγάλη προσφορά του Χριστόφορου Ρίζου στην πόλη μας, σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στην μνήμη του να δοθεί το όνομά του σε μια πτέρυγα ή κλινική του Νοσοκομείου  έστω και καθυστερημένα.         

                                                               
Με  εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Χρήστος Μπαϊλης
Πηγή: tomistinenimerosi
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου