Πέντε Βολιώτες και ένας Κρητικός ετοιμάζονται να κατακτήσουν το Έβερεστ | Epirus World

Πέντε Βολιώτες και ένας Κρητικός ετοιμάζονται να κατακτήσουν το Έβερεστ

Τον Απρίλιο του 2015 θα πραγματοποιηθεί Ελληνική ορειβατική αποστολή στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη μας, στο Έβερεστ με υψόμετρο 8850 μέτρα. Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί από τη βόρεια πλευρά του βουνού (Θιβέτ) και θα διαρκέσει 45-50 ημέρες.
Τα μέλη της αποστολής είναι 6 Έλληνες (5 Βολιώτες, και 1 Κρητικός) ορειβάτες: Γιώργος Ράιος, Θανάσης Γουλομήτρος, Κώστας Παναγιώτου, Νίκος Μαγγίτσης, Σάκης Κατσαντώνης, Σοφοκλής Πλαΐτης, έμπειροι στο χώρο και ιδιαίτερα προπονημένοι και προετοιμασμένοι. Οι Βολιώτες ορειβάτες είναι μέλη του ΕΟΣ Βόλου και προπονούνται συστηματικά στο Πήλιο και στα βουνά της κεντρικής Ελλάδος. Η εμπειρία τους σε προηγούμενες ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, σε συνάρτηση με την πολύ καλή προετοιμασία και καθοδήγηση από τον επικεφαλής Νίκο Μαγγίτση, δίνουν τα εχέγγυα για μια, πάνω απ’ όλα, ασφαλή αλλά και πετυχημένη ανάβαση.
Η Ελληνική αποστολή θα ξεκινήσει από την Ελλάδα στις 13 Απριλίου 2015 για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού. Εκεί η ομάδα θα παραμείνει 4-5 ημέρες για να παραλάβει την άδεια και τον εξοπλισμό. Στις 20 Απριλίου η ομάδα θα ταξιδέψει οδικώς για το Θιβέτ και την κατασκήνωση βάσης της βόρειας διαδρομής στα 5400 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα φτάσει στις 26 Απριλίου.
Μετά από ξεκούραση 2-3 ημερών η ομάδα θα μεταβεί στο Advance Base Camp στα 6400 μέτρα όπου και θα εγκατασταθεί.
Για τις επόμενες 20 ημέρες θα ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις C1 (7000m), C2 (7500m) ,C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου. Οι Έλληνες ορειβάτες θα επιστρέψουν στην χώρα μας στα μέσα Ιουνίου μετά από ένα ταξίδι 45-50 ημερών.
everest2015.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου