Mπουμ! Ο διευθυντής της CIA, o Nόαμ Τσόμσκι και η σύμβουλος του Ομπάμα είχαν στενές επαφές με τον παιδόφιλο Επστάιν | Epirus World

Mπουμ! Ο διευθυντής της CIA, o Nόαμ Τσόμσκι και η σύμβουλος του Ομπάμα είχαν στενές επαφές με τον παιδόφιλο Επστάιν


Ενώ η “μαύρη βίβλος” του Τζέφρι Έπσταϊν και τα αρχεία πτήσεων έχουν δημοσιοποιηθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερες επαφές που δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της CIA της κυβέρνησης Μπάιντεν και ενός δικηγόρου του Ομπάμα, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο διευθυντής της CIA William Burns, η δικηγόρος Kathryn Ruemmler, ο πρόεδρος του Bard College Leon Botstein και ο αριστερός ακτιβιστής Noam Chomsky είχαν σχέδια να συναντηθούν με τον Epstein, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι συναντήσεις αποκαλύφθηκαν από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα χρονοδιαγράμματα της περιόδου 2013-2017 που εξέτασε η Journal, αφού ο Επστάιν είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για σεξουαλικό έγκλημα του 2008 με θύμα μια έφηβη κοπέλα και ήταν εγγεγραμμένος σεξουαλικός παραβάτης.

Η Journal δεν εξακρίβωσε αν οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, αλλά οποιαδήποτε σύνδεση με τον Epstein αφού ήταν εγγεγραμμένος σεξουαλικός παραβάτης εγείρει ερωτήματα.

Ο Μπερνς, τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, είχε τρεις συναντήσεις με τον Επστάιν το 2014, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο σπίτι του Επστάιν στο Μανχάταν, σύμφωνα με τα έγγραφα της Journal.

Οι συναντήσεις της Ρούμλερ έγιναν αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και πριν γίνει δικηγόρος της Goldman Sachs το 2020. Ο Επστάιν είχε προγραμματίσει να την ακολουθήσει σε ένα ταξίδι του 2015 στο Παρίσι και σε μια επίσκεψη του 2017 στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν, διαπίστωσε η Journal.

Ο Μποτστάιν προσκάλεσε τον Επστάιν και νεαρές γυναίκες καλεσμένες στην πανεπιστημιούπολη του Bard College, ενώ ο Τσόμσκι σχεδίαζε να πετάξει με τον Επστάιν για δείπνο στο αρχοντικό του Μανχάταν το 2015, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Epstein

Οι επαφές αυτές δεν είχαν αποκαλυφθεί προηγουμένως από τη “μαύρη βίβλο” του Επστάιν ή τα αρχεία καταγραφής πτήσεων από το ιδιωτικό του τζετ και οι συναντήσεις είχαν προγραμματιστεί λόγω του πλούτου και των διασυνδέσεων του Επστάιν, είπαν στην Journal.

“Ο διευθυντής δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτόν, εκτός από το ότι παρουσιάστηκε ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και προσέφερε γενικές συμβουλές για τη μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε στην Journal η εκπρόσωπος της CIA Τάμι Κάπερμαν Θορπ. “Δεν είχαν καμία σχέση”.

Οι συναντήσεις της Ruemmler είχαν προγραμματιστεί με επαγγελματική ιδιότητα, δήλωσε στην Journal εκπρόσωπος της Goldman Sachs.

“Λυπάμαι που γνώρισα ποτέ τον Τζέφρι Επστάιν”, δήλωσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Οκτωβρίου 2014 έδειξε ότι ο Epstein γνώριζε τα ταξιδιωτικά σχέδια της Ruemmler.

“Δες αν υπάρχει θέση στην πρώτη θέση, αν ναι αναβάθμισέ την”, φέρεται να έγραψε ο Epstein.

Η Ruemmler είχε περισσότερες από τρεις δωδεκάδες συναντήσεις με τον Epstein, συμπεριλαμβανομένων γευμάτων και δείπνων, διαπίστωσε η Journal.

“Κατά τη συνήθη πορεία, ο Epstein την προσκάλεσε επίσης σε συναντήσεις και κοινωνικές συναθροίσεις, τη σύστησε σε άλλες επιχειρηματικές επαφές και της έκανε συστάσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Goldman στην εφημερίδα. “Ήταν τα ίδια είδη επαφών και δεσμεύσεων που είχε με άλλες επαφές και πελάτες”.

Esptein Chomsky

Ο Τσόμσκι απάντησε στις αναφορές της Journal για τις σχέσεις τους.

“Η πρώτη απάντηση είναι ότι δεν σας αφορά – ούτε κανέναν”, έγραψε στην εφημερίδα. “Η δεύτερη είναι ότι τον γνώριζα και συναντιόμασταν περιστασιακά”.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου