Βαρύτατες οι ευθύνες για τους νεκρούς των εμβολίων | Epirus World

Βαρύτατες οι ευθύνες για τους νεκρούς των εμβολίων

Του Βασίλη Γαλούπη

Τα εμβολιαστικά κέντρα ερήμωσαν – μόνο 345 άτομα τα επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η πανδημία ξεχάστηκε, η κυβέρνηση έχει πάρει πίσω όλα τα μέτρα. Οι χιλιάδες νεκροί αναφέρονται πια στα «ψιλά» γράμματα των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ. Και ο Τσιόδρας επέστρεψε στην αφάνεια. Ο ΕΟΦ θεώρησε προχθές ότι αυτό είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για να αποκαλύψει όσα στοιχεία ήταν γνωστά στην κυβέρνηση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από πέρυσι και πρόπερσι.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα υπάρχει επίσημη παραδοχή για τουλάχιστον δύο θανάτους που προήλθαν από τα εμβόλια του Covid. Όμως, ούτε τώρα δίνεται ξεκάθαρη εικόνα από τον εθνικό οργανισμό. Από τις 63 αναφορές για νεκρούς ύστερα από εμβολιασμό, οι 14 περιπτώσεις «δεν ήταν δυνατόν να αξιολογηθούν από τα διαθέσιμα στοιχεία». Για ακόμα 35 αναφορές «δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους, διότι αναμένονται συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί, π.χ. πορίσματα ιατροδικαστικών εκθέσεων, κ.ά.».

Οι θάνατοι αφορούν το 2021 και το 2022. Δίπλα τους ο ΕΟΦ έχει παραθέσει και 1.344 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών.

Οι ευθύνες όλου του κυβερνητικού και του κρατικού οικοδομήματος, που σχετίζεται με την υγεία, αποκαλύπτονται, διόλου τυχαία, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Επί σχεδόν 2,5 χρόνια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Υγείας και τα μέλη της επιτροπής ειδικών διαβεβαίωναν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, δίχως παρενέργειες και επιβεβλημένα για όλους ανεξαιρέτως.

Όποιος, ακόμα και παθών, έκανε λόγο για σοβαρές παρενέργειες απαξιωνόταν ως συνωμοσιολόγος και του φορτωνόταν η ρετσινιά του «αντιεμβολιαστή». Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έλεγε στα διαγγέλματά του και στη Βουλή ότι είναι μια πανδημία ανεμβολίαστων. Ο Πλεύρης τιμωρούσε τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους με πρόστιμα και κατ’ οίκον εγκλεισμό. Τα μέλη της επιτροπής ειδικών διακήρυσσαν το αλάθητο των φαρμακευτικών εταιριών.

Όλοι τους γνώριζαν. Οι θάνατοι και οι σοβαρές παρενέργειες έχουν καταγραφεί, όπως αποδεικνύει η λίστα του ΕΟΦ, από το 2021 και το 2022. Από τότε ήξεραν ότι και κόσμος πεθαίνει και κόσμος αρρωσταίνει βαριά. Με θρομβώσεις, διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος, εμφράγματα, εγκεφαλικές αιμορραγίες, βαριές ψυχιατρικές διαταραχές, προβλήματα στους λεμφαδένες, ακόμα και κακοήθη νεοπλάσματα. Μέχρι και σε παιδιά 0-10 ετών, που όλοι διαβεβαίωναν ότι δεν παθαίνουν τίποτα από τα εμβόλια, τα προχθεσινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων έχουν καταγράψει μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες.

Όλο το σύστημα που προωθούσε άκριτα τους εμβολιασμούς και υποχρέωνε, είτε διά του φόβου είτε διά του νόμου, τους πάντες να εμβολιάζονται έστελνε συνειδητά, όπως τώρα μαθαίνουμε, κάποιους ανθρώπους στη μηχανή του κιμά. Στον θάνατο ή σε χρόνια προβλήματα, που τους άλλαξαν τη ζωή για πάντα, με μη αναστρέψιμο τρόπο.

Όμως, όλοι τους φρόντισαν και να θωρακιστούν από τις μελλοντικές συνέπειες.

  • Οι πολιτικοί είναι προστατευμένοι από τη βουλευτική ασυλία.
  • Για την πολιτικοποιημένη επιτροπή ειδικών η κυβέρνηση φρόντισε να θεσπίσει έγκαιρα το ακαταδίωκτο.
  • Οι φορείς, όπως ο ΕΟΔΥ, που διαχειρίζονταν τα αποτελέσματα των ελέγχων, έδιναν στη δημοσιότητα μόνο όσα στοιχεία επέλεγαν, ώστε να μην έχει κανείς την πλήρη εικόνα.
  • Και τα ελάχιστα ΜΜΕ που είχαν τη διάθεση να ερευνήσουν τι συμβαίνει «φιμώθηκαν» από τον νόμο περί fake news με την έκτακτη νομοθετική προσθήκη της φυλάκισης «αν κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία».

Σήμερα πολλοί μύθοι καταρρίπτονται ως… ψεκασμένοι από τα ίδια τα ευρήματα. Μύθοι, όπως ότι επρόκειτο για πανδημία ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ή περί ασφαλών εμβολίων, δίχως παρενέργειες, όπως υποστήριζαν κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών σαν χορωδία.

Με τα ψέματα και τα κομπογιαννίτικα θεωρήματά τους, ότι δήθεν τα πλήρως ακίνδυνα εμβόλια θα περιόριζαν την πανδημία, οι θάνατοι αυξήθηκαν δραματικά από τα μέσα του 2021, όταν δόθηκε από την κυβέρνηση το σήμα «πετάξτε τις μάσκες». Ακριβώς επειδή στους εμβολιασμένους πλασαρίστηκε η ψευδαίσθηση ότι δεν κολλούν, δεν μεταδίδουν και δεν νοσούν.

nb emvoliastiko kentro peristeri2

Την ώρα που διαβεβαίωναν ότι τα εμβόλια δεν έχουν παρενέργειες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατέγραφε νεκρούς και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως αποδεικνύει η -έστω ετεροχρονισμένη- έκθεση του ΕΟΦ.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα κρίνεται επιβεβλημένη για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία:

  1. Πόσο καιρό γνώριζαν και απέκρυπταν κυβέρνηση και φορείς Υγείας τις αναφορές για θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με τον εμβολιασμό για τον Covid;
  2. Γιατί, ενώ έχουν περάσει ένα και δύο χρόνια από τα περιστατικά με νεκρούς, αναμένονται ακόμα και σήμερα, όπως παραδέχεται ο ΕΟΦ, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις;
  3. Γιατί δεν έχει γίνει κάθε προσπάθεια να διερευνηθούν και οι άλλες περιπτώσεις θανάτων που έχουν χαρακτηριστεί… αδιευκρίνιστοι;
  4. Τι παρακολούθηση γίνεται σε όσους έχουν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες για να διαπιστωθεί πώς εξελίσσεται η εικόνα της υγείας τους;

Η κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι της και οι επιστήμονες της επιτροπής ειδικών έχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Ενώ γνώριζαν ότι στη φαρμακολογία τίποτα δεν είναι χωρίς ρίσκο, έδωσαν συνειδητά ανακριβείς πληροφορίες. Άλλες τις απέκρυψαν. Παραπληροφόρησαν και εκφόβισαν έναν ολόκληρο λαό, που είτε επέλεγε να κάνει το εμβόλιο είτε φοβόταν και δεν το έκανε.

Είναι υπόλογοι. Όχι μόνο επειδή δεν έκαναν τίποτα για να περιορίσουν την πανδημία, αφού δεν φρόντισαν ούτε καν ΜΕΘ να υπάρχουν, αλλά διότι συσκότισαν την ακριβή εικόνα γύρω από τα εμβόλια.

Η «dream team» της προώθησης των εμβολιασμών και όσα έλεγε τότε

nb keimeno emvolia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 8/10/2021): «Δέκα μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν σοβαρά από τον ιό δεν έχουν εμβολιαστεί. Κάνω έκκληση σε όσους από τους συμπολίτες μας διστάζουν ή αρνούνται να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προσέλθουν, το ταχύτερο δυνατόν, στα εμβολιαστικά κέντρα. Με την πράξη τους αυτή δεν θα ωφελήσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (πρωθυπουργός, 22/6/2021): «Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Και, βέβαια, είναι απολύτως ασφαλή. Ολα τα εμβόλια». Και στις 18/11/2021: «Σε αυτά τα δεδομένα κρύβεται και η αλήθεια για την πίεση στο Σύστημα Υγείας: σχεδόν εννέα στους 10 ασθενείς που δοκιμάζονται, αυτή την ώρα, στις ΜΕΘ μας είναι ανεμβολίαστοι. Και όσοι νοσούν σοβαρά είτε δεν εμβολιάστηκαν καθόλου είτε δεν ενίσχυσαν την άμυνα του οργανισμού τους με την υπενθυμιστική δόση. Πρόκειται, λοιπόν, πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι, ακόμα και να νοσήσουν, θα έχουν ήπιες συνέπειες».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ (υπουργός Υγείας, 16/5/2022): «Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΦ για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του Covid αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση προβλημάτων με την εμφάνιση περικαρδίτιδας σε νεαρά άτομα, σε σχέση με τον εμβολιασμό για τον Covid. Τα εμβόλια για τον Covid είναι απολύτως ασφαλή και είναι τα πλέον δοκιμασμένα και σε μεγαλύτερο ποσοστό στον πληθυσμό».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ (υπουργός Υγείας, 4/12/2020): «Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα. Θα δημιουργήσουν ανοσία και σιγά σιγά θα μας δώσουν πίσω την εργασία μας, την κοινωνικότητά μας, τη ζωή μας».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ (Επικεφαλής επιτροπής ειδικών, 30/12/2020): «Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναπτύχθηκε γρήγορα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης. Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, θα μας βοηθήσουν ως ένα σημαντικό ορόσημο στη διαχείριση αυτής της πανδημίας».

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ (πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, 26/1/2021): «Ο εμβολιασμός περισσοτέρων από 70.000 ατόμων συμπληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν ανεπιθύμητες ενέργειες. Ενα γεγονός σημαντικό που επιβεβαιώνει την ασφάλεια του εμβολίου».

ΒΑΝΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, 14/12/2021): «Σήμερα ξέρουμε όλο το εύρος των ανεπιθύμητων παρενεργειών. Πιο συνηθισμένες είναι να είναι το παιδί άκεφο, ανόρεχτο, να παρουσιάσει πόνο στο σημείο που έκανε την ένεση, λίγο πυρετό. Στις ηλικίες 5-11 δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση μυοκαρδίτιδας ως παρενέργεια».

ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ (Επιτροπή ειδικών, 25/11/2020): «Ολα τα εμβόλια δείχνουν ότι υπάρχει ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωτεΐνες του ιού στις οποίες εκτίθενται οι άνθρωποι και έχουν επιλογή για τα εμβόλια είναι η ίδια πρωτεΐνη, δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Οπότε καταλήγουμε στο γεγονός ότι έχουμε τέσσερις μελέτες οι οποίες δείχνουν και ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Οταν έχουμε λοιπόν τόσες μελέτες, που έχουν φτάσει σε αυτό σημείο, καταλαβαίνουμε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι και ασφαλής και αποτελεσματικός».

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ (Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 18/12/2021): «Οσοι κάνουν λόγο για θανάτους στους εμβολιασμένους προσφέρουν κακή υπηρεσία στον τόπο και στη δημόσια υγεία. Δεν θα κάνουμε καμία επιστημονική συζήτηση για το αν τα εμβόλια είναι ασφαλή ή όχι. Αυτό το θέμα έχει λυθεί. Αυτές οι συζητήσεις δίνουν τροφή στους αντιεμβολιαστές».

ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ (υφυπουργός Υγείας, 5/10/2021): «Η ασφάλειά μας είναι το εμβόλιο. Ολοι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς μέσα σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ασφάλεια». Θέλουμε οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, και που είναι ασφαλείς, να έχουν μια μεγαλύτερη ελευθερία για να κάνουν αυτά τα πράγματα που έχουν στερηθεί ενάμιση χρόνο τώρα. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ (μέλος επιτροπής ειδικών, 18/2/2021): «Παραλύσεις δεν υπήρξαν – όλα συνιστούν ότι πρόκειται περί θεατρικής παραστάσεως. Τα δυο αυτά περιστατικά θα πρέπει να διαγραφούν από τη μνήμη όλων. Τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή».

Μυστήριο και στον Καναδά: 427 θάνατοι υπό διερεύνηση, αλλά μόνο… 4 οι σίγουροι μέχρι τώρα

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα όπου έχουν καταγραφεί, επίσημα πλέον, θάνατοι και εκατοντάδες σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Το υπουργείο Υγείας του Καναδά ξεκίνησε ήδη να αναρτά τέσσερις φορές κάθε χρόνο, στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης της χώρας, τα στοιχεία για τους θανάτους που σχετίζονται με τα εμβόλια για τον Covid.

nb canada emvoliasmos

Τα δεδομένα είναι από τον Ιανουάριο του 2021, όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον Καναδά, έως τις 3 Μαρτίου 2023. Μέχρι τώρα τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν 427 θανάτους. Στην πλειονότητά τους, όμως, είτε βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση είτε «η εκτίμηση της αιτίας θανάτου δεν ήταν δυνατή».

Επισήμως, οι θάνατοι που αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι προήλθαν από τα εμβόλια είναι… 4. Συγκεκριμένα, αναγράφεται: «Μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2023 υπάρχουν συνολικά 427 αναφορές με αποτέλεσμα θάνατο μετά τον εμβολιασμό. Αν και αυτοί οι θάνατοι συνέβησαν ύστερα από εμβολιασμό με εμβόλιο Covid-19, δεν σχετίζονται απαραίτητα με το εμβόλιο».

Αφού αναφέρει ότι ο τρόπος αξιολόγησης της αιτιότητας θανάτων ύστερα από εμβολιασμό τροποποιήθηκε σύμφωνα με νέα καθοδήγηση του ΠΟΥ, συνεχίζει: «Από τις 427 αναφορές θανάτου δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί η αιτιότητα για 112 από αυτές, λόγω ελλείψεων πληροφοριών. Για τους υπόλοιπους 315 θανάτους προσδιορίσαμε ότι 163 αναφορές θανάτου ήταν αταξινόμητες, 106 αναφορές θανάτου ήταν ασυνεπείς με την αιτιολογική συσχέτιση με το εμβόλιο (απίθανο να συνδέονται με το εμβόλιο), 42 αναφορές θανάτου ήταν απροσδιόριστες (ανεπαρκή οριστικά στοιχεία ή αντικρουόμενα στοιχεία για την αιτία θανάτου) και 4 θάνατοι ήταν σύμφωνοι με την αιτιολογική συσχέτιση με τον εμβολιασμό».

Δηλαδή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας της κυβέρνησης του Καναδά, από τους 427 θανάτους που αναφέρθηκαν ως σχετιζόμενοι με τα εμβόλια, για 4 ανθρώπους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους, ενώ για 317 θανάτους η αιτία κρίθηκε απροσδιόριστη ή αταξινόμητη. Που σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι πέθαναν από το εμβόλιο, αλλά ούτε ότι δεν πέθαναν από το εμβόλιο.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, κ.ά.

Πηγή: newsbreak.gr

Το Epirus World, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Epirus World ασπαζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου