Δείτε Live: Η κλιματική κρίση φταίει για τις φωτιές σύμφωνα με τον Μητσοτάκη! | Epirus World

Δείτε Live: Η κλιματική κρίση φταίει για τις φωτιές σύμφωνα με τον Μητσοτάκη!

Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός

“Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για όλα, πόσο θωρακισμένοι ήμασταν, τι λάθη κάναμε, αλλά κυρίως τι μας δίδαξε αυτή η δοκιμασία. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πια πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της οικονομίας μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Αποδεικνύεται ότι λάθη κάνει μόνο ο άνθρωπος, όχι η φύση”, είπε ο Πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Και συνέχισε: “Πρωταρχικός στόχος μας είναι και θα είναι στις φυσικές καταστροφές η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ζώων. Στη συνέχεια οι περιουσίες και στη συνέχεια το περιβάλλον. Απέδωσε η στρατηγική μας να προστατεύσουμε τους οικισμούς, που μπορεί να άδειασαν, αλλά σώθηκαν.   


Η κλιματική κρίση επιβάλλει μια δραστικά εκ νέου αντιμετώπιση. Ο νέος κλιματικός νόμος, ο πρώτος στην Ελλάδα, θα ψηφιστεί τους επόμενους μήνες. Είμαστε έτοιμοι για τολμηρές λύσεις.  


Αυτή η κυβέρνηση και θέλει, και ξέρει, και μπορεί, και θα ξαναχτίσει κοντά στους πολίτες ό,τι χάθηκε. Οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται τις επόμενες ημέρες. Η Εύβοια θα κάνει μία νέα αρχή”. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες και αυτό το έκανε γιατί το αισθάνθηκε ως προσωπική ανάγκη γιατί «οφείλεις όταν κάτι σε συγκλονίζει να βλέπεις τι πήγε λάθος». 

Συνέχισε δε λέγοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν σίγουρα αλλά όχι στην ώρα της μάχης. Οι ευθύνες είναι ατομικές, συλλογικές και δεν αφορούν κατ ανάγκην μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε δομές και διαδικασίες και να αποδίδονται όχι εν βρασμώ ψυχής, μετά από σκέψη και με καθαρό μυαλό. «Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν ήταν αρκετό».

Live οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου