Το ευρωπαϊκό δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση της European Super League απέναντι σε UEFA και FIFA | Epirus World

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση της European Super League απέναντι σε UEFA και FIFA


Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο θα εξετάσει την απόφαση δικαστηρίου της Μαδρίτης για παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού από την UEFA και την FIFA κατά της European Super League.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως θα εξετάσει την απόφαση του Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, το οποίο ζητά να νομιμοποιηθεί η European Super League.

Το δικαστήριο της Μαδρίτης πρόσφατα επικαλέστηκε τα άρθρα 101 και 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία αναφέρονται στον ελεύθερο ανταγωνισμό και την κατάχρηση εξουσίας από επιχειρήσεις που έχουν υψηλό ρόλο και θέση στην αγορά και ζήτησε από την ΕΕ να εξετάσει το θέμα.

Η απόφαση αυτή άφησε δυσαρεστημένη την UEFA η οποία προχώρησε σε ανακοίνωση.

«Η UEFA καταγράφει σημειώνει την ανακοίνωση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την παραπομπή από δικαστήριο της Μαδρίτης, αναφορικά με την λεγόμενη European Super League, παρά την απόσυρση εννέα ιδρυτικών σωματείων της. Η UEFA είναι πεπεισμένη για τη θέση της και θα την υπερασπιστεί δυνατά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου