Ολυμπιακοί Αγώνες: Με υπεύθυνη δήλωση λόγω κορονοϊού θα αγωνίζονται οι αθλητές | Epirus World

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με υπεύθυνη δήλωση λόγω κορονοϊού θα αγωνίζονται οι αθλητές


Οι αθλητές θα πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη αν τους συμβεί κάτι λόγω της πανδημίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Ιαπωνία υπάρχει νέα έξαρση του ιού, πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας δεν είναι υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων, αλλά αυτό δεν απασχολεί τη ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή. Έτσι, βρήκαν τη… λύση για να μην έχουν προβλήματα.

Ποια είναι αυτή; Να υπογράφουν οι αθλητές υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αναγνωρίζουν το ρίσκο λόγω της πανδημίας και θα αναλαμβάνουν την ευθύνη για ό,τι μπορεί να τους συμβεί. Με αυτόν τον τρόπο, η ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα κινδυνεύουν να βρεθούν στα δικαστήρια αν συμβεί κάτι κακό.

Το έγγραφο που θα πρέπει να υπογράψουν οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το έφερε στη δημοσιότητα το Yahoo Sports και στην παράγραφο 4 αναφέρει τα εξής.

«Συμφωνώ πως συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με δικό μου ρίσκο και υπευθυνότητα, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου η συμμετοχή μου ή η παρουσία μου στους Αγώνες να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο στην περίπτωση έκθεσης και εξάπλωσης του COVID-19 ή και άλλων κολλητικών ασθενειών, ή εξαιτίας υπερβολικά ακραίων καιρικών φαινομένων».

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου