Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Κολομβία: 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις | Epirus World

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Κολομβία: 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις


Στο αίμα πνίγονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κολομβία, με 13 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με αστυνομικούς, αλλά κι ένοπλους πολίτες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας ανακριτής της εισαγγελίας του Κάλι πυροβόλησε κατά του πλήθους των διαδηλωτών, σκοτώνοντας δύο πολίτες, πριν λιντσαριστεί από το πλήθος, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Παράλληλα, ο κολομβιανός στρατός άρχισε να αναπτύσσεται κατόπιν της διαταγής του προέδρου Ιβάν Ντούκε στην πόλη Κάλι.

Οι συγκρούσεις σημειώνονται έναν μήνα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, την 28η Απριλίου, αρχικά εναντίον του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση –εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα–, με το οποίο η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε επιδίωκε να αυξηθεί ο ΦΠΑ και να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Στον ένα αυτό μήνα κινητοποιήσεων, τουλάχιστον 59 νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, έχουν καταγραφεί στην Κολομβία, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό. Περί τους 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και 123 αγνοούνται. Η οργάνωση Human Rights Watch ανεβάζει τους νεκρούς σε 63.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου