Κυνική παραδοχή Λαπόρτα για τη European Super League: Είναι απλώς θέμα χρημάτων | Epirus World

Κυνική παραδοχή Λαπόρτα για τη European Super League: Είναι απλώς θέμα χρημάτων













Οι πρώτες στιγμές της ευρωπαϊκής Super League, ενός κλειστού «κλαμπ» που αποτελείται από ισχυρά οικονομικά μεγέθη του ποδοσφαίρου στη γηραιά ήπειρο, είναι γεγονός. Αυτό που μένει να φανεί, είναι κατά πόσο θα μπει… επί χόρτου το συγκεκριμένο σχέδιο, δεδομένων και των μεγάλων αντιδράσεων που υπήρξαν.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν 12 ιδρυτικά μέλη, στα οποία θα προστεθούν ακόμη τρεις από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Και για να διεξαχθεί η Super League, θα υπάρχουν σε ετήσια βάση πέντε επίτιμοι προσκεκλημένοι.

Οι 20 ομάδες που θα συμμετέχουν κάθε χρόνο, θα χωρίζονται σε δύο ομίλους των δέκα, που θα παίζουν εντός κι εκτός έδρας μεταξύ τους, όπως συμβαίνει σε κάθε πρωτάθλημα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις, θα προκρίνονται στα προημιτελικά, ενώ ο 4ος και ο 5ος από κάθε όμιλο θα παίζουν διπλούς αγώνες, προκειμένου να συμπληρωθεί η τελική οκτάδα.

Ο τελικός της διοργάνωσης, θα διεξάγεται τον Μάϊο σε ουδέτερο έδαφος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Super league θα αρχίζει τον Αύγουστο. Οσον αφορά στις αγωνιστικές των δύο ομίλων, θα διεξάγονται τις καθημερινές, έτσι ώστε οι ομάδες να συμμετέχουν κανονικά στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ένας από τους 12 που αποτελούν τους… πραξικοπηματίες, είναι η Μπαρτσελόνα. Ο επικεφαλής της διοίκησης των «μπλαουγκράνα» μίλησε στην εκπομπή «El Partizado de Cope», στην οποία παραδέχθηκε ότι το όλο ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό.

«Είναι απλώς θέμα χρημάτων. Ήταν απαραίτητο να σκεφτούμε τι είναι το ποδόσφαιρο, τι σημαίνει, ποια είναι η ουσία αυτού του τόσο όμορφου αθλήματος. Έπρεπε να σκεφτούμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η Super League είναι μια επιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως, για παράδειγμα, ένα Super Club World Cup, εναλλασσόμενο με το Μουντιάλ συλλόγων. Και είμαι περισσότερο υπέρ αυτού, παρά της Super League», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου