Γερμανία: Το χρίσμα για την καγκελαρία ανακοινώνουν σήμερα οι Πράσινοι | Epirus World

Γερμανία: Το χρίσμα για την καγκελαρία ανακοινώνουν σήμερα οι Πράσινοι


Τον πρώτο υποψήφιο καγκελάριο στην ιστορία τους θα ανακοινώσουν σήμερα οι Πράσινοι, ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Η επιλογή αναμένεται να γίνει από το προεδρείο του κόμματος μεταξύ των δύο αρχηγών, της Αναλένας Μπέρμποκ και του Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Οι Πράσινοι μέχρι τώρα δεν έδιναν χρίσμα σε υποψήφιο καγκελάριο. Των προεκλογικών εκστρατειών ηγούνταν συνήθως οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ωστόσο, οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία δύο χρόνια καθιστούν πλέον αναγκαία την επιλογή του στελέχους που θα ηγηθεί ενδεχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής το κόμμα των Πρασίνων. Η πιθανότητα να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός π.χ. από τους Πράσινους, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και την Αριστερά δεν φαντάζει πλέον τόσο απίθανη προοπτική.

Οι δύο συμπρόεδροι έχουν εκφράσει την βούλησή τους να αναλάβουν το χρίσμα, με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να φέρνουν τον κ. Χάμπεκ λίγο ψηλότερα στις προτιμήσεις των πολιτών από την κυρία Μπέρμποκ, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στο τελευταίο «Πολιτικό Βαρόμετρο» του ZDF, το 29% θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ καταλληλότερο για την καγκελαρία, ενώ το 24% προτιμά την Αναλένα Μπέρμποκ.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο την επίδοση του κόμματος, το 42% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη με υποψήφιο καγκελάριο τον πρώτο, ενώ το 29% δίνει την εμπιστοσύνη του στη δεύτερη.

Οι υποστηρικτές του κόμματος εμφανίζονται διχασμένοι, με το 44% να πιστεύει ότι οι Πράσινοι θα έχουν καλύτερη τύχη με την συμπρόεδρο Μπέρμποκ και το 43% να προτιμά τον κ. Χάμπεκ.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου