Σόιμπλε: Λανθασμένες ο συγκρίσεις με την Βαϊμάρη | Epirus World

Σόιμπλε: Λανθασμένες ο συγκρίσεις με την Βαϊμάρη


Ο πρόεδρος τoυ ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίστηκε τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού ως ανάλογες της κατάστασης της πανδημίας και μέτρο προσωρινού χαρακτήρα. Επομένως, είναι λανθασμένες οι συγκρίσεις με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης κατά την άποψή του.

«Μια ματιά στο εξωτερικό δείχνει ότι όλες οι χώρες οι οποίες έχουν θέσει υπό έλεγχο τον αριθμό των κρουσμάτων έχουν καταφύγει σε διάφορες φάσεις σε περιορισμούς εξόδων», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Βερολίνου «Tagesspiegel».

Ο Σόιμπλε απέρριψε την κριτική η οποία ασκείται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στην εκτελεστική εξουσία, ότι παρακάμπτει το κοινοβούλιο, την νομοθετική εξουσία, για μείζονος σημασίας θέματα, χωρίς να έχει το δικαιώμα παρέμβασης. «Νομίζω ότι οι συγκρίσεις με την Βαϊμάρη, τις οποίες κάνουν ορισμένα άτομα, είναι εντελώς λανθασμένες», πρόσθεσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

«Ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις είναι περιορισμένος χρονικά. Και στο μέλλον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειαστεί την έγκριση του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) και της Άνω Βουλής (Bundesrat), όπου εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια, για την λήψη διευρυμένων μέτρων. Δεν μπορεί να γίνει λόγος για αυτο-εξουσιοδότηση. Ο νόμος για το φρένο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία είναι (πάντως) επιβεβλημένος υπό τις παρούσες συνθήκες», τόνισε ο Σόιμπλε.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου