Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε για τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική | Epirus World

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε για τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική


Θρήνος επικρατεί στις τάξεις του ΟΦΗ και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την είδηση του θανάτου ιστορικού μέλους της κρητικής ομάδας. Όπως έγινε γνωστό από την ΠΑΕ, ο Θανάσης Καρακυριάκος, ο πρώτος παίκτης που χρίστηκε σκόρερ με τη φανέλα της ομάδας στην Α’ Εθνική, άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Κυριακή Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο εκλιπών είχε συνδέσει το όνομά του με την ιστορία των «ασπρόμαυρων», καθώς ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το πρώτο γκολ τους στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1968, σε αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση των Κρητικών αναφέρεται:

«Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ που χρίστηκε σκόρερ στην Α’ Εθνική, δεν είναι πια μαζί μας!

Ο Θανάσης Καρακυριάκος, ένας από τους πρώτους Ηρακλειώτες που αγωνίστηκαν στην κορυφαία κατηγορία με τη φανέλα της ομάδας του ΟΦΗ στις 22 Σεπτεμβρίου 1968 απέναντι στον ΠΑΟΚ, αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, αφού έφυγε από την ζωή χθες, Κυριακή 28/3.

Ο παλαίμαχος αμυντικός, ο οποίος φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» τη διετία 1967-1969, έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ιστορία του ΟΦΗ, καθώς στο συγκεκριμένο ματς της Τούμπας, πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας στην Α’ Εθνική.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με ανάρτηση της εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του…».

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου