Αντώνης Καλογιάννης: Ποια ήταν η πολυτραγουδισμένη «Αννούλα του Χιονιά» | Epirus World

Αντώνης Καλογιάννης: Ποια ήταν η πολυτραγουδισμένη «Αννούλα του Χιονιά»













Ο Αντώνης Καλογιάννης έφυγε σήμερα από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη. Η φωνή του σίγησε για πάντα και δεν πρόκειται να ερμηνεύσει ξανά τα ερωτικά του τραγούδια.

Ένα από τα τραγούδια που έχουν μείνει στη μνήμη των θαυμαστών του είναι το «Αχ, Αννούλα του χιονιά».

Το «Αχ Αννούλα του χιονιά», έγραψε το Σαράντης Αλιβιζάτος το 1984 και από τότε το μελαγχολικό τραγούδι έγινε ύμνος για την κάθε Άννα που γιορτάζει στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο στιχουργός, όπως αναφέρει η mixanitouxronou.gr διένυε μια περίοδο θρησκευτικής αναζήτησης. Βρέθηκε, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, στους Ιεχωβάδες. Μαζί του ήταν η Άννα, το κορίτσι για το οποίο γράφτηκε το τραγούδι.

Όταν έφυγε από τους Ιεχωβάδες, δεν συνάντησε ξανά την Άννα. Οι δρόμοι τους χωρίστηκαν και αυτός ήταν ο λόγος που εμπνεύστηκε το «δεν θα είμαι πια μαζί σου». Οι δύο τους δεν ξαναμίλησαν ποτέ.

Το κορίτσι αυτό ήταν η ιδέα για να γράψει ο Σαράντης Αλιβιζάτος την «Αννούλα του χιονιά».

Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα οι ερωτικοί στίχοι του σιγοτραγουδήθηκαν από όλους. Ίσως να διαπέρασαν και την ίδια την Άννα, χωρίς εκείνη να γνωρίζει ότι οι σκέψεις του τραγουδιού αφορούν εκείνη. Ο στιχουργός δεν της το εκμυστηρεύτηκε ποτέ.

Δεν ήθελε η ίδια να το γνωρίζει γιατί θεωρούσε ότι η Άννα θα ντρεπόταν. Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από τον Μάριο Τόκα και έγιναν μία από τις κορυφαίες επιτυχίες που καθιέρωσαν τον Αντώνη Καλογιάννη στο ερωτικό τραγούδι.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου